Στις 6.30 μ.μ. έρχεται στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως

Στις 6.30 μ.μ. έρχεται στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18:30 στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Η ελληνική αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου είχε συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ΄. Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη στο Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter