Στις εφορίες τα δάνεια 25 βουλευτών από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης

Στις εφορίες τα δάνεια 25 βουλευτών από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης

Από τις αρμόδιες ΔΟΥ θα εισπραχθούν τα δάνεια 25 βουλευτών που βρίσκονται στην σύνταξη, και έχουν δανειστεί ποσά από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης των βουλευτών. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, οι οφειλές των βουλευτών αυτών φθάνουν τα 180.000 ευρώ. Συνολικά τα ποσά που έχουν χορηγηθεί από το συγκεκριμένο ταμείο είναι 700.000 ευρώ.

Ο Ν.Βούτσης επεσήμανε ότι τα ληξιπρόθεσμα δάνεια δεν προέρχονται από το κράτος, «αλλά από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης. Υπάρχει κάθε μήνα παρακράτηση στη βουλευτική αποζημίωση, η οποία σχηματίζει τον λογαριασμό από τον οποίο ένας βουλευτής μπορεί να ζητήσει δάνειο έως 10.000 – 15.000 ευρώ. Δεν πρόκειται για δάνειο από τράπεζες». 

Όπως είπε, τα δάνεια αποπληρώνονται μέσω κρατήσεων «300 – 400 ευρώ το μήνα και αποπληρώνονται σε λιγότερο από μία κοινοβουλευτική θητεία. Αν γίνουν εκλογές, περνούν στο καθεστώς των πρώην βουλευτών, οι οποίοι επίσης, σε μηνιαία βάση, κάνουν ρύθμιση και αποπληρώνουν». Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι είναι «απολύτως ελεγχόμενη υπόθεση. Δεν έχει να κάνει με το ότι οι βουλευτές παίρνουν δάνεια, ενώ ο λαός δεν παίρνει», τόνισε και υπενθύμισε ότι «υπήρξε απόφαση της Βουλής, με την οποία όλα αυτά που θεωρούνταν βοηθήματα ή ενισχύσεις, έχουν θεωρηθεί δάνεια για να αποπληρώνονται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter