Στις ΗΠΑ του Τραμπ, οι τρομοκράτες είναι… λευκοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές!

Στις ΗΠΑ του Τραμπ, οι τρομοκράτες είναι… λευκοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές!

Σύμφωνα με μελέτη τoυ think-tank New America, μεταξύ 2001 και 2015 περισσότεροι Αμερικανοί σκοτώθηκαν από εγχώριους ακροδεξιούς εξτρεμιστές παρά από τρομοκράτες που υποκρύπτουν τον ισλαμισμό.

Δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τα αρχεία βίας με πυροβόλα όπλα, από όταν ο πρόεδρος Tραμπ ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2017, 323 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1249 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε μαζικούς πυροβολισμούς.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί στο Λας Βέγκας, που είχαν ως αποτέλεσμα 59 θανάτους, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν από τον Stephen Paddock, έναν κάτοικο 64 ετών που κατοικούσε στο Reno της Νεβάδα.

Μιλώντας από το βάθρο του Λευκού Οίκου την Τρίτη, η γραμματέας Τύπου Σάρα Χουκκάμπε Σάντερς δήλωσε ότι τώρα δεν ήταν “η κατάλληλη στιγμή” να συζητηθεί αυστηρότερος έλεγχος όπλων.

Τον Ιανουάριο, ο Πρόεδρος υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή, η οποία απαγόρευε στους πολίτες επτά μουσουλμανικών πλειοψηφικών χωρών να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέρει για λόγους ασφάλειας.

Κανένας από τους δράστες της εγχώριας τρομοκρατίας στις ΗΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια δεν προέρχεται από κανένα από τα έθνη που κατονομάζονται σε οποιαδήποτε από τις επαναλήψεις της «απαγόρευσης ταξιδιού».

Πριν από το Λας Βέγκας, ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από μαζική πυροβολισμό υπό την προεδρία του Trump σημειώθηκε στο Plano Texas στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν ο Spencer Hight, ηλικίας 32 ετών, πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ άτομα στο σπίτι της πρώην συζύγου του Meredith Lane.

Χρησιμοποιώντας τα αρχεία βίας για τη βία, ο Vox ανέδειξε και άλλους μαζικούς πυροβολισμούς που πραγματοποίησαν λευκοί υπήκοοι των ΗΠΑ από τότε που ο Donald Trump εισήλθε στο Λευκό Οίκο.

Αυτά περιλαμβάνουν:

Ο James Alex Fields Jr, 20 ετών, από το Κεντάκι, συνελήφθη και κατηγορήθηκε επειδή οδήγησε ένα αυτοκίνητο σκόπιμα σε πλήθος αντιφασιστών διαδηλωτών στο Charlottesville της Βόρειας Καρολίνας.

Ο Τζέιμς Χόνγκκινσον, 66 ετών, από τον Ιλλινόις πυροβόλησε το μέλος του Κογκρέσου Steve Scalise στη Βόρεια Βιρτζίνια. Σκοτώθηκε από την αστυνομία επί τόπου.

Ο Jeremy Joseph Christian, 35 ετών, από το Όρεγκον, κατηγορήθηκε για δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας, κατοχή όπλου και εκφοβισμού, επειδή μαχαίρωσε δύο άντρες σε ένα τρένο στο Πόρτλαντ.

Ο James Jackson, 28 ετών, από τη Βαλτιμόρη, κατηγορείται για εγκλήματα μίσους και για τη δολοφονία του Timothy Caughman – οι εισαγγελείς λένε ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να σκοτώσει «όσο το δυνατόν περισσότερους μαύρους άνδρες».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter