Στο αρχείο η υπόθεση με τις προβλέψεις για «μεγάλο σεισμό στη Λέσβο» – Είχε προκληθεί πανικός στο νησί

Στο αρχείο η υπόθεση με τις προβλέψεις για «μεγάλο σεισμό στη Λέσβο» – Είχε προκληθεί πανικός στο νησί

Στο αρχείο έθεσε η Εισαγγελία Εφετών την προκαταρκτική εξέταση για τυχόν διάπραξη από πλευράς σεισμολόγων ποινικά κολάσιμης συμπεριφοράς σχετικά με εκτιμήσεις τους μετά τον σεισμό της Λέσβου, στις 12 Ιουνίου, για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στο νησί.

Η έρευνα διενεργήθηκε με αφορμή επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος είχε ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια έρευνας καθώς οι προβλέψεις τους για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, «προκαλούσαν αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού».

Η εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, αφού μελέτησε τις επίμαχες δηλώσεις των σεισμολόγων , τις εξηγήσεις των ίδιων αλλά και το αποδεικτικό υλικό της έρευνας, κατέληξε ότι δεν προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ότι τέλεσαν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Κατά την εισαγγελική κρίση, οι σεισμολόγοι εξέφρασαν με τις δηλώσεις τους την επιστημονική τους άποψη, χωρίς να έχουν δόλο να προκαλέσουν αναστάτωση και πανικό στους σεισμόπληκτους κατοίκους της Λέσβου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter