Στο Ιόνιο από αύριο η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «Αριάδνη 17» και με αραβική παρουσία

Στο Ιόνιο από αύριο η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «Αριάδνη 17» και με αραβική παρουσία

Τα νερά του Ιονίου θα «ταράξουν» από αύριο Παρασκευή και μέχρι τις 7 Απριλίου, ΝΑΤΟϊκά πλοία, πολεμικά και ερευνητικά, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης Ναρκοπολέμου «Αριάδνη 17», με παρατηρητές και μονάδες, για πρώτη φορά, από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), Κατάρ, Βουλγαρία και Ρουμανία. 

Στην άσκηση, θα συμμετάσχει, επίσης για πρώτη φορά, το ερευνητικό πλοίο μελέτης θαλασσίου περιβάλλοντος του ΝΑΤΟ (NATO/CMRE (Centre for Maritime Research and Experimentation) «ITS NRV ALLIANCE». Η άσκηση θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Στην «ΑΡΙΑΔΝΗ 17» συμμετέχουν επίσης η νατοϊκή δύναμη ναρκοπολέμου (SNMCMG 2) με ναρκοθηρευτικά από την Πολωνία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Τουρκία. Συμμετέχουν ακόμη με ναρκοθηρευτικά η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ρουμανία. Η Τουρκία συμμετέχει επιπλέον με μία ομάδα δυτών.

Η Ελλάδα συμμετέχει με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ (πλοίο διοικήσεως της άσκησης), τα ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ, την κανονιοφόρο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, το οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και με μία ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών.

Η «ΑΡΙΑΔΝΗ» είναι άσκηση άσκηση τύπου «INVITEX», η οποία διοργανώνεται από το πολεμικό Ναυτικό, σε ετήσια βάση.

Σκοποί της άσκησης είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων διαφορετικής εθνικότητας, η ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας τους σε επιχειρησιακό, τακτικό και τεχνικό επίπεδο στην σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter