Στο Ισραήλ σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο Ισραήλ σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ

Μετά από ένα εξαντλητικό διήμερο στην Σαουδική Αραβία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της ειρηνευτικής διαδικασίας με επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει στην Ιερουσαλήμ, αλλά και την Δυτική Όχθη.

Για τις επόμενες δύο ημέρες ο Τραμπ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, όσο και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ενώ θα επισκεφτεί και τους ιερούς τόπους.

Σήμερα στην Ιερουσαλήμ θα προσευχηθεί στο Δυτικό Τείχος, ενώ θα επισκεφτεί την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου.

Πρόκειται για την πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου, ενώ ο ίδιος έδειξε ήδη σημάδια κούρασης από το πυκνό πρόγραμμα των εκδηλώσεων κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία. Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη είναι διάρκειας εννέα ημερών και ολοκληρώνεται το Σάββατο μετά από επισκέψεις στο Βατικανό, τις Βρυξέλλες, αλλά και την Σικελία.

Στην διάρκεια ομιλίας του χθες στο Ριάντ ο Τραμπ παρότρυνε τους ηγέτες από τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο ν’ αναλάβουν δράση κατά των τζιχαντιστών αναφερόμενος στον ?ισλαμικό εξτρεμισμό,? ενώ αποσπάσματα της ομιλίας του αναφέρονταν στον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου απέδωσε την αλλαγή αυτή στην κούραση του Αμερικανού προέδρου από τις υποχρεώσεις της επίσκεψης. “Είναι εξαντλημένος”, δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια αξιωματούχους στους δημοσιογράφους.

Χθες το βράδυ στο Ριάντ, μετά από μία ημέρα γεμάτη από εκδηλώσεις οι περισσότερες από τις οποίες καθυστέρησαν, ο Τραμπ δεν πήγε σε εκδήλωση φόρουμ για τους νέους, στέλνοντας την κόρη του Ιβάνκα, παραλείποντας έτσι την τελευταία εκδήλωση της ημέρας από το πρόγραμμά του.

Στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Τραμπ έγινε θερμά δεκτός από τους ηγέτες του αραβικού κόσμου, δίνοντας έμφαση στην προσωπική επιδίωξη του για περιορισμό της επιρροής που ασκεί το Ιράν στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου.

Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον σχολίασαν ότι η πρώτη επίσκεψη του Τραμπ στο εξωτερικό τού πρόσφερε μια έξοδο διαφυγής από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην αμερικανική πρωτεύουσα, κυρίως μετά την αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πριν σχεδόν δύο εβδομάδες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter