Στο κάδρο του Μαξίμου Σόιμπλε και Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα

Στο κάδρο του Μαξίμου Σόιμπλε και Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα

_x000D_
Τις βάσεις για πολιτική διαπραγμάτευση ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση την οποία αναζητά από τον περασμένο Νοέμβρη βάζει εσχάτως η κυβέρνηση ανεβάζοντας τους τόνους έναντι του Β. Σόιμπλε.

Μόνο που αυτήν τη φορά η ρητορική απέναντι στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ δεν έχει στοιχεία προσωπικής αλλά πολιτικής αντιπαράθεσης βάζοντας στο κάδρο την ευρωπαϊκή λαϊκή δεξιά και μοιραία την όμορη ΝΔ πρώτα του Α. Σαμαρά και τώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επιστολή των Θεσμών, (δηλαδή του Β, Σόιμπλε), που έχει στα χέρια της από την περασμένη Πέμπτη η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο με το ερωτηματολόγιο – απαιτήσεις από την Αθήνα για να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, (μέρος των οποίων αποκαλύπτει σήμερα το Documento), απασφάλισε την κυβερνητική ρητορική.

«Είναι προφανές ότι ο Σόιμπλε δεν θέλει να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα», είπε το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στον ΣΚΑΙ και συνέχισε: «Έχει καταλάβει όλος ο κόσμος ότι η συζήτηση δεν είναι οικονομική, αλλά πολιτικών σκοπιμοτήτων… το ενδεχόμενο το τρέχον πρόγραμμα να λειτουργήσει και να αποδώσει δεν είναι ευτυχές σενάριο για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών».

Προηγουμένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στη Real News, άφησε αιχμές για «μέρος των δανειστών», ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δε νοιώθουν άνετα με την σημερινή κυβέρνηση. Τους δυσκολεύει στο σχέδιό τους για την εμπέδωση μιας διαρκούς πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη», για να καταλήξει δηλώνοντας με νόημα ότι το «ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από τον ελληνικό λαό».

ΟΙ επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία των διαβουλεύσεων που γίνονται, ακόμη και μέσα στις γιορτές, για την απάντηση του κ. Τσακαλώτου. «Είναι άλλο πράγμα η παροχή διευκρινίσεων ακόμη και αριθμητική και είναι άλλο πράγμα η λήψη και νέων μέτρων» λέει με νόημα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.                 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter