Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Αβέρωφ» (video & εικόνες)

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Αβέρωφ» (video & εικόνες)

Το ιστορικό θωρηκτό, «Γ. Αβέρωφ», κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου θα παραμείνει έως τις αρχές Νοεμβρίου 2017.

Ετσι οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να θαυμάσουν το θρυλικό σκάφος που συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Είναι η πρώτη φορά που το «Γ. Αβέρωφ» καταπλέει μακριά από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, μετά το 1945 όπου ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία και το 1986 όπου μεθόρμισε από τον Πόρο, αρχικά στη Μαρίνα Ζέας και στη μετέπειτα σημερινή του θέση, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.

Με την ευκαιρία αυτή, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν, επίσκεψη σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου, συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συναυλίες στον προβλήτα ελλιμενισμού του «Γ. Αβέρωφ» και στο Βασιλικό Θέατρο, ιστιοπλοϊκούς αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων, έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση, ημερίδα με θέμα “Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος”, και επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Πηγή:Τhestival.gr

_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter