Στο Λονδίνο ο Λ. Κρέτσος – Επενδύσεις και επαναλειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας του BBC στο επίκεντρο

Στο Λονδίνο ο Λ. Κρέτσος – Επενδύσεις και επαναλειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας του BBC στο επίκεντρο

Με τον Μάθιου Γκουλντ, ομόλογό του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μέσων Ενημέρωσης συναντήθηκε στο Λονδίνο, ο Λευτέρης Κρέτσος, γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κρέτσος παρουσίασε τον ν. 4487/2017, που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα. Κομβικό σημείο της συνάντησής τους ήταν η διερεύνηση της επαναλειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του BBC. Για να προχωρήσει γρηγορότερα η συνεργασία των δύο χωρών συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας με στόχο και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ο κ. Γκουλντ προσκλήθηκε να παραβρεθεί στο Athens Games Festival, που διοργανώνεται από την ΓΓΕΕ, στις 27-28 Οκτωβρίου στην Helexpo στο Μαρούσι (athensgamesfestival.gr).

Ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε, επίσης, με υψηλόβαθμα στελέχη του BFI (British Film Institute), στα οποία παρουσίασε λεπτομερώς τόσο τον ν. 4487/2017 όσο και το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας). Η οικονομική σταθεροποίηση και η ανάπτυξη που αρχίζει να γνωρίζει η χώρα μας είναι παράγοντες που την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική για επενδύσεις, ιδιαίτερα σ’ έναν γοργά αναπτυσσόμενο τομέα όπως οι οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο κ. Κρέτσος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του BFI με την ΕΡΤ ΑΕ και προς αυτή την κατεύθυνση πρότεινε τη διοργάνωση εβδομάδας «Αθήνα – Λονδίνο» το 2018.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter