Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η δράση του Αρτέμη Σώρρα

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η δράση του Αρτέμη Σώρρα

Μετά από την ανάσυρση από το αρχείο, με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, μια σειρά από δικογραφίες που αφορούν στη δράση του Αρτέμη Σώρρα

βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο διερεύνησης.

Το βασικό ζήτημα που ερευνάται προκειμένου να διακριβωθεί εάν διαπράττεται ποινικώς κολάσιμη πράξη αφορά στην προτροπή της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η πρώτη έρευνα διενεργήθηκε με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου , έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις, ενώ η δικογραφία θα εμπλουτιστεί και από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε ο υπουργούς Δικαιοσύνης για το θέμα στον Άρειο Πάγο.

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε από Εισαγγελία της Πελοποννήσου με αφορμή την υποβολή από πολίτες σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δις δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας.

Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ότι για αυτές τις εξουσιοδοτήσεις απαιτείται κάποιο αντάλλαγμα.

Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή από μέλη του κόμματος Σώρρα των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου αίτημα να μπει στο μικροσκόπιο απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα διερευνήσει, εν προκειμένω, εάν υπάρχει νομικό έρεισμα για άσκηση αναίρεσης υπέρ του νόμου.

Παράλληλα, ο επιθεωρητής του Αρείου Πάγου μετέβη εσπευσμένα στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε και φέρεται να αφορά στη μη αποδοχή της επίμαχης εξουσιοδότησης από υπάλληλο του δημοσίου.

Μια άλλη δικογραφία τέλος που όμως φέρεται να παίρνει το δρόμο του αρχείου αφορά σε ιδιωτική διαφορά για κατάληψη σπιτιού που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από …τα ομόλογα Σώρρα.

Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν την φήμη ότι η επίμαχη προκαταρκτική στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την εξουσιοδότηση Σώρρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter