Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας μεταφέρθηκε ο απεργός πείνας , Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του ιδιαίτερα το τελευταίο 24ωρο, όταν έχασε 1,4 κιλά βάρους. 

Τους κινδύνους για τον απεργό πείνας είχε επισημάνει από χθες η Επιμελήτρια Α’ του ΕΣΥ, Όλγα Κοσμοπούλου .

Έτσι, μετά και την περαιτέρω επιδείνωση, οι υπεύθυνοι της φυλακής δεν είχαν άλλη επιλογή από τη μεταφορά του σε οργανωμένο κρατικό νοσοκομείο.

Ο Δημ. Κουφοντίνας έχει χάσει συνολικά εφτά κιλά από την απεργία πείνας και έχει παρουσιάσει καρδιακές αρρυθμίες.

Όπως μάλιστα αναφέρεται, στην τελευταία ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος είναι πλέον 60 ετών, είναι αποφασισμένος να απεργήσει μέχρις εσχάτων διεκδικώντας το δικαίωμά του στην κανονική άδεια, που του στερούσαν χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολογία εδώ και εφτά χρόνια

Τον τελευταίο μόλις χρόνο του χορηγήθηκαν εν τέλει δύο άδειες αλλά στη συνέχεια το θέμα «μπλόκαρε» ξανά .

Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, αφού ο ίδιος είναι τύπος και υπογραμμός τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις δύο εξόδους του από αυτήν, πρώτα ζητήθηκε η πειθαρχική έρευνα των εισαγγελέων που τάχθηκαν υπέρ των αδειών του και στη συνέχεια “πάγωσε” κάθε διαδικασία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter