Στο Προεδρικό Τσίπρας Μητσοτάκης – Ξεχωριστές συναντήσεις – Αναμένεται διάγγελμα Τσίπρα

Στο Προεδρικό Τσίπρας Μητσοτάκης – Ξεχωριστές συναντήσεις – Αναμένεται διάγγελμα Τσίπρα

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται σήμερα έως αργά το απόγευμα όσον αφορά στο ονοματολογικό της πΓΔΜ. Εντός της ημέρας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Πλήρη συμφωνία τόσο μεταξύ των τεχνικών επιτροπών και των ομάδων εμπειρογνωμόνων των δύο ΥΠΕΞ στο 20σέλιδο κείμενο όσο και στο θέμα του προσδιορισμού της γλώσσας του γειτονικού κράτους ώστε να αποφεύγονται οποιεσδήποτε συγχύσεις, έχει επιτευχθεί μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr.

Ως εκ τούτου το τυπικό τηλεφώνημα του κ. Ζάεφ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα θα γίνει πιθανότατα το απόγευμα ενώ αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα μεταβείς το προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο για το «κλείσιμο» της συμφωνίας.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η μονογραφή της συμφωνίας θα γίνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στις Πρέσπες την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Και ο Κυριάκος στο Προεδρικό

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, με τηλεφώνημά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συναντηθούν εκτάκτως σήμερα.

Το περιεχόμενο της συνάντησης προφανώς αφορά στην επερχόμενη συμφωνία με την κυβέρνηση της πΓΔΜ και εντάσσεται στους αντιπολιτευτικούς χειρισμούς που σχεδιάζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10 π.μ., επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση θα γίνει εντός της ημέρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter