Στο «σφυρί» έργο αφηρημένης ζωγραφικής από τον… Φρανκ Σινάτρα

Στο «σφυρί» έργο αφηρημένης ζωγραφικής από τον… Φρανκ Σινάτρα

Τον Δεκέμβριο, ο οίκος Sotheby’s θα διενεργήσει δημοπρασία των αντικειμένων που ανήκουν στο κληροδότημα της Μπάρμπαρα Σινάτρα: έργα τέχνης, κοσμήματα, έπιπλα και άλλα.

Η δημοπρασία, με τίτλο «Lady Blue Eyes: Property of Barbara and Frank Sinatra», προβλέπεται να δώσει μια καινούργια εικόνα της ζωής του διάσημου ζεύγους, αλλά και της καλλιτεχνικής καριέρας του Φράνκι.

Θα αποκαλυφθεί μια ολότελα διαφορετική πλευρά του «Mister Blue Eyes». Καθότι ένα «λάδι» με τίτλο «Αφηρημένο, στην παράδοση του Μοντριάν» φέρει την υπογραφή του! Με σαφή αναφορά στον Ολλανδό ζωγράφο Πιετ Μοντριάν (και ιδρυτή του καλλιτεχνικού ρεύματος De Stilj), ο πίνακας αποδεικνύει ότι ο Φράνκυ είχε μιαν άγνωστη έως σήμερα, ροπή προς την αφηρημένη ζωγραφική. Το έργο αναμένεται να αποφέρει έσοδα μεταξύ 10.000 και 15.000 δολαρίων, ενώ θα δημοπρατηθούν και άλλοι πίνακες του «Κυρίου Μπλε Μάτια».

Μεταξύ των άλλων πινάκων που κοσμούσαν το σπίτι των Μπάρμπαρα και Φράνκυ είναι και ένα πορτραίτο του Σινάτρα από τον Νόρμαν Ρόκγουελ. Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί για το Barbara Sinatra’s Children’s Center.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter