Στο «σκαμνί» 11 άτομα για το σκάνδαλο των ελικοπτέρων Απάτσι

Στο «σκαμνί» 11 άτομα για το σκάνδαλο των ελικοπτέρων Απάτσι

Eισαγγελική πρόταση για παραπομπή έντεκα ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο προμήθειας των ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρεία Boeing. 

Η προμήθεια είχε γίνει για τον ελληνικό στρατό , έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων

Η επίμαχη σύμβαση , σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών που προηγήθηκαν από εισαγγελείς του τμήματος κατά της Διαφθοράς, υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνα με αποτέλεσμα την μεγάλη ποικονομική ζημιά του ελληνικού δημοσίου. Πρόκειται ειδικότερα για τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρεία Boeing. .

Ο εισαγγελέας Εφετών , Σ.Λογοθέτης, που μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας ζητά τώρα την παραπομπή σε δίκη έντεκα ατόμων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας.

Μεταξύ των προσώπων για τα οποία ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται παραπομπή στο ακροατήριο για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη ( τα αδικήματα αποδίδονται κατά περίσταση) είναι :

*Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο επιχειρηματίας , Θωμάς Λιακουνάκος.

Ο εισαγγελέας εισηγείται ακόμα την απαλλαγή ενός εκ των κατηγορουμένων καθώς και την παύση της ποινικής δίωξης λόγω θανάτου, για ακόμα έναν εμπλεκόμενο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter