Στο σκαμνί Λαγός, Μίχος

Στο σκαμνί Λαγός, Μίχος

Για την επίθεση στο “Συνεργείο”, τον Ιούλιο του 2013

Έφτασε η ώρα να λογοδοτήσουν οι χρυσαυγίτες βουλευτές, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος, για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι “Συνεργείο” στις 10 Ιουλίου 2013.

Η δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο, τον Αύγουστο του 2014, επειδή «δεν είχαν ταυτοποιηθεί δράστες», παρά τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία. Στη συνέχεια όμως ανασύρθηκε και έφτασε η στιγμή που οι χρυσαυγίτες θα καθίσουν στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Μεθαύριο, Τρίτη 25 Απριλίου, αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τα χτυπήματα που δέχθηκαν αλληλέγγυοι τον Ιούλιο του 2013 μέσα στον κοινωνικό χώρο στην Ηλιούπολη και ενώ μέσα σε αυτόν βρίσκονταν παιδιά, καθώς ήταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

Η υπόθεση έχει συσχετιστεί με τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση και ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχουν καταθέσει οι νεαροί, οι οποίοι βρίσκονταν στο στέκι και χτυπήθηκαν άγρια από τους χρυσαυγίτες.

Σύμφωνα με την κατηγορία, “Περί ώρα 19.30 της 10/7/2013, στην Ηλιούπολη Αττικής συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μαρίνου Αντύπα 4Α, ομάδα είκοσι (20) περίπου ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία πενήντα (50) περίπου δικύκλων με δύο επιβαίνοντες σε κάθε ένα εξ αυτών, φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε εκεί υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Ανωτέρω δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου, που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν στα δίκυκλα μοτοποδήλατα και διέφυγαν με κατεύθυνση την Αργυρούπολη Αττικής”.

Μάλιστα, στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, γίνεται ξεχωριστή μνεία στον εκμισθωτή, ο οποίος αναφέρεται σε συνεχείς επιθέσεις που δεχόταν ο χώρος τους τελευταίους μήνες, με τελικό χτύπημα αυτό του Ιουλίου. Όπως ο ίδιος ανέφερε στις ανακρίτριες, ενώ γινόταν δωρεάν μάθημα αγγλικών στο οποίο συμμετείχαν μικρά παιδιά, “70-100 μηχανές, δικάβαλες, φωνάζοντας από μακριά «Αίμα, Τιμή Χρυσή Αυγή», ήρθαν κατευθείαν στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ. Επισημαίνω ότι πάρα πολλοί από αυτούς ήταν ντυμένοι με την γνωστή στρατιωτική ενδυμασία της Χρυσής Αυγής (μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής) και όλοι οι συνεπιβάτες των μηχανών κρατούσαν σίδερα και ξύλα, επιτέθηκαν στο χώρο, διαλύοντας τον, προξενώντας δηλαδή σοβαρές καταστροφές και επιτέθηκαν και σε εμένα προσωπικά, που βρισκόμουν στην είσοδο του χώρου. Η καθηγήτρια των Αγγλικών μαζί με κάποιους μαθητές για να προφυλαχθούν κλειδώθηκαν στην τουαλέτα. Περίπου 10-15 άτομα έπεσαν πάνω μου και με χτυπούσαν με ξύλα και με σίδερα. Προκλήθηκαν κακώσεις και είχα μώλωπες για τρεις μήνες. Ευτυχώς δεν υπέστην κάταγμα ή άλλο σοβαρότερο τραυματισμό. Αυτή η επιδρομή διάρκεσε το πολύ δυο λεπτά. Φαινόταν ότι η επιδρομή ήταν οργανωμένη με στόχο το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, δεν έκαναν δηλαδή μια μοτοπορεία στην Ηλιούπολη. Για το λόγο αυτό κράτησε περίπου δυο λεπτά. Η αποχώρησή τους ήταν αιφνίδια, όπως ακριβώς ήρθαν. Προφανώς δόθηκε κάποιο παράγγελμα το οποίο εγώ δεν άκουσα μέσα στον πανικό και στη σύγχυση”.

Η έρευνα που χειρίστηκαν οι ανακρίτριες Εφετών για τη Χρυσή Αυγή, κατέληξε στον εντοπισμό επαρκών ενδείξεων ενοχής για τους βουλευτές Λαγό και Μίχο, οι οποίοι θεωρούνται “καθοδηγητές” των επιτιθεμένων χρυσαυγιτών, ανασύροντας τη δικογραφία.

Μεταξύ άλλων, από το κινητό τηλέφωνο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού, ανασύρθηκαν sms, που τον εμπλέκουν στην υπόθεση, ενώ μάρτυρες κατέθεσαν τις πινακίδες αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης και -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- ήταν το βουλευτικό αυτοκίνητο του Γιάννη Λαγού. Αντίστοιχα, κάμερες κινητών και φωτογραφίες εντόπισαν στο σημείο και τον Νίκο Μίχο. Ακόμη, ένας εκ των αλληλέγγυων του “Συνεργείου”, καταθέτοντας πριν από λίγο καιρό στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναγνώρισε τον Γιάννη Λαγό, μέσα σε αυτοκίνητο, ενώ από φωτογραφικό υλικό εντόπισε τον Νίκο Μίχο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter