Στο σκαμνί ο 56χρονος που στραγγάλισε και έκαψε τη 18χρονη κόρη του στην Πετρούπολη – Τι κατέθεσε η συντετριμμένη μητέρα

Στο σκαμνί ο 56χρονος που στραγγάλισε και έκαψε τη 18χρονη κόρη του στην Πετρούπολη – Τι κατέθεσε η συντετριμμένη μητέρα

«Θα σε διαλύσω». Αυτά ήταν τα λόγια που ψέλλισε η συντετριμμένη μητέρα, στον πρώην σύζυγο της, που τον Αύγουστο του 2017 δολοφόνησε μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη την 18 κόρη τους.

Η γυναίκα μόλις είχε ολοκληρώσει την κατάθεση της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας…

Διαβάστε επίσης: Πετρούπολη: Ο πατέρας στραγγάλισε την κόρη του πριν βάλει φωτιά στο σπίτι – Κλινικά νεκρή η 18χρονη

Στο εδώλιο είναι ο 56χρονος δράστης, στα χέρια του οποίου μαρτύρησε το άτυχο κορίτσι.

Αφού πρώτα την μαχαίρωσε και επιχείρησε να την στραγγαλίσει προκαλώντας της-εξαιτίας της ανεπάρκειας οξυγόνου- βλάβη στον εγκέφαλο, στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα.

Διαβάστε επίσης: Δεν άντεξε η 18χρονη από την Πετρούπολη

Το κορίτσι διακομίσθηκε σε βαρύτατη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου όμως έχασε τη μάχη για τη ζωή της.

Σήμερα ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του ίδιου του παιδιού αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί ” να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν”. Μάλιστα, η υπεράσπιση του που έκανε λόγο για μειωμένο καταλογισμό , άφησε υπόνοιες στο δικαστήριο ότι στην υπόθεση εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο.

Η δίκη που ξεκίνησε το πρωί θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου .

«Το έπαιζε άρρωστος»

Καταθέτοντας στο δικαστήριο η μητέρα της 18χρονης Ειρήνης, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του πρώην άντρα της, με τον οποίο ήταν μαζί περίπου 19 χρόνια, ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και εξέφρασε την άποψη ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο. «Μόνο μια φορά είχε παραμείνει για λίγες ώρες στο Δαφνί», είπε η γυναίκα.

Η μάρτυρας περιέγραψε μια επεισοδιακή σχέση η οποία έφτασε στο διαζύγιο το 2011.

Ανασύροντας στην μνήμη της τις τελευταίες ημέρες πριν το σοκαριστικό γεγονός της δολοφονίας της 18χρονης Ειρήνης, όπου η ίδια και ο μικρός της γιος ήταν στο πατρικό της, στην Κέρκυρα, είπε πως ο κατηγορούμενος δημιουργούσε επεισόδια στην κόρη τους που είχε μείνει μαζί του στην Αθήνα.

Το πρόβλημα του, κατά την μάρτυρα, ήταν ότι είχε αντιρρήσεις για τη σχέση που διατηρούσε το κορίτσι με έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής.

«Ήταν ένας θεατρίνος. Είχαμε διαπληκτισμούς. Έβρισκε τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έπαιζε καλά το ρόλο του…Το έπαιζε άρρωστος, είχε εξάρτηση από εμένα. Ήταν πανούργος και έξυπνος άνθρωπος, στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς» υποστήριξε, τονίζοντας όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατηγορούμενος θα έκανε κακό στο παιδί τους.

«Η Ειρήνη ήταν ένα χαρούμενο παιδί, είχε όνειρα. Είχε ζωή, είχε όνειρα…» είπε η τραγική μητέρα ξεσπώντας σε λυγμούς.

Εισαγγελέας: Τι τον ώθησε ;

Μάρτυρας: Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση. Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος.

Εισαγγελέας: Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει; Μπήκε και εκείνος στην εντατική.

Μάρτυρας: Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου.

Εισαγγελέας: Αν είχατε επιστρέψει τι νομίζετε ότι θα είχε κάνει;

Μάρτυρας: Μπορεί και να το έκανε μπορεί και όχι. Μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση της Ειρήνης. Δεν το ξέρω, στο παρελθόν με είχε χτυπήσει.

Η μάρτυρας εξέφρασε βεβαιότητα πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και προς επίρρωσιν της κατηγορηματικής της θέσης επικαλέστηκε μήνυμα που είχε λάβει από το σύζυγό της λίγες ημέρες πριν το έγκλημα.

«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου. Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…» ανέφερε κατά την μάρτυρα το μήνυμα… Απ΄ την πλευρά της, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αμφισβήτησε ότι το επίμαχο μήνυμα είχε σταλεί από εκείνον .

Με βάση τα όσα είχαν τότε γίνει γνωστά, η 18χρονη κοπέλα είχε στείλε ένα μήνυμα στη μητέρα της ζητώντας της να μην επιστρέψει στο σπίτι, καθώς ο πατέρας εξακολουθούσε να έχει βίαιη συμπεριφορά.

Αυτό το μήνυμα προκάλεσε την οργή του πατέρα που δεν δίστασε να δολοφονήσει το παιδί του με τα ίδια του τα χέρια.

«Την άκουσα να φωνάζει βοήθεια» 

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κατηγορούμενος αφού έκλεισε το στόμα και τη μύτη στην 18χρονη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα .

Η αδελφή του κατηγορούμενου η οποία έμενε την ίδια πολυκατοικία με τον κατηγορούμενο είχαν όμως κακές σχέσεις μαζί του λόγω περιουσιακών διαφορών. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στους καβγάδες που ακούγονταν από το σπίτι με αφορμή τις περισσότερες φορές τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγος του είχε φύγει και εκείνος ήθελε να ξανασμίξουν.

Μάλιστα, ζητούσε επίμονα από την 18χρονη κόρη τους να μεσολαβήσει.

Το μοιραίο για το κορίτσι πρωί, στις 30 Αυγούστου του 2017, λίγο πριν τις 10, η γυναίκα άκουσε την ανιψιά της να καλεί την ίδια και το γιο της σε βοήθεια . «Άκουσα την Ειρήνη να φωνάζει “θεία βοήθεια”. Τρέξαμε για να δούμε από πού μπορούμε να μπούμε στο σπίτι. Χτυπούσαμε τα κουδούνια, την πόρτα. Προσπαθήσαμε να σηκώσουμε το ρολό. Ήταν όλα σφραγισμένα. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και όταν είδαμε να βγαίνει καπνός από την πόρτα καλέσαμε και την πυροσβεστική» κατέθεσε η αδερφή του κατηγορούμενου.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση υποστήριξε κι αυτή με τη σειρά της ότι ο αδελφός της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter