Στον εισαγγελέα η Ρένα Δούρου για τις πλημμύρες της Μάνδρας

Στον εισαγγελέα η Ρένα Δούρου για τις πλημμύρες της Μάνδρας

Ως ύποπτη τέλεσης αδικημάτων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα κάλεσε η εισαγγελέας την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Η περιφερειάρχης και τουλάχιστον ακόμα δέκα άτομα καλούνται ως ύποπτοι τέλεσης μιας σειράς αδικημάτων να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα που σημειώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο

Συγκεκριμένα, οι ύποπτοι καλούνται με παραγγελία της εποπτεύουσας εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής για ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων:

– Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια

– Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή

– Σωματικές βλάβες

– Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

Οι ύποπτοι

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος ωστόσο αν ασκηθούν διώξεις η υπόθεση θα πάει σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της και της συρροής των αδικημάτων. 

Δούρου: Πρώτη προσήλθα στην Εισαγγελία για τη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας στη Μάνδρα

«Είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωση της, με αφορμή την κλήση της από την Εισαγγελία για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο, θυμίζοντας πως πρώτη, τότε, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα η δήλωση της κ. Δούρου έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter