Στον Εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο (Photos)

Στον Εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο (Photos)

Στα δικαστήρια Ορεστιάδας προκειμένου να απολογηθεί στην εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα οδηγήθηκε ο Τούρκος ο οποίος συνελήφθη Χθες το μεσημέρι να έχει μπει παράνομα στην Ελλάδα με jcb στις Καστανιές.

Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Μάλιστα το συμβάν έγινε κοντά στην περιοχή όπου συνελήφθησαν από Τούρκους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Η είδηση της σύλληψης κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ, δημοτικό υπάλληλο στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ: 

«Ο Τούρκος δημοτικός εργάτης κρατήθηκε από Έλληνες στρατιώτες την Τετάρτη στην προστατευτική ζώνη, που χωρίζει τις δύο χώρες, για τυχαία διέλευση στην ελληνική πλευρά, ενώ έκανε ελιγμούς με έναν εκσκαφέα, για εκτέλεση εργασιών του αγωγού ύδρευσης. Ο χειριστής του εκσκαφέα εργαζόταν στην τελωνειακή ζώνη όταν πέρασε τυχαία στο ελληνικό έδαφος. Ο Μούσα Αλερίκ, κρατήθηκε από Έλληνες στρατιώτες για παραβίαση, ενώ ο εκσκαφέας κρατήθηκε στην Πύλη Καστανιές. Ο δήμαρχος Αδριανούπολης Recep Gürkan δήλωσε ότι ο Αλερίκ μεταφέρθηκε στην ελληνική συνοριακή πόλη της Ορεστιάδας και γίνονται οι απαραίτητες επαφές με τις ελληνικές αρχές για να φέρουν τον εργαζόμενο πίσω».

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη επειδή πέρασε τα σύνορα στον Έβρο (Photos)






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter