Στον εισαγγελέα οι 4 αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν ενώ πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα οι 4 αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν ενώ πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις αντιεξουσιαστές που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη και είχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, βαριοπούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες στο αυτοκίνητό τους, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Βαριοπούλες, σφυρί, ασύρματους, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες με φίλτρο, κουκούλες, γάντια, προστατευτικά σώματος και ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (USB), βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στο αυτοκίνητο τεσσάρων αντιεξουσιαστών, που εντοπίστηκαν χθες στο 35ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ μετέβαιναν στη συμπρωτεύουσα. Επιπλέον, στην οικία του ενός βρέθηκε σπρέι πιπεριού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες αρνήθηκαν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από το νόμο δακτυλοσκοπική σήμανση. Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 27, 26, 25 και 16 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι αντιεξουσιαστές, που είναι γνωστοί στην αστυνομία για την δράση τους, ισχυρίζονται ότι πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την περιφρούρηση των κινητοποιήσεων αναρχικού χώρου. Όσον αφορά τον 27χρονο είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή όπλων (πιστόλι, καλάσνικοφ, χειροβομβίδα) και είχε εξεταστεί για τυχόν εμπλοκή του σε ενέργειες που σχετίζονταν με τρομοκρατική δράση, αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter