Στον ημιτελικό των 50 μέτρων ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου

Στον ημιτελικό των 50 μέτρων ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου

Καλή εμφάνιση, επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ και πρόκριση στον ημιτελικό των 50μ. ύπτιο για τον Απόστολο Χρήστου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την 11η θέση στα προκριματικά του αγωνίσματος με 24.99, μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το 24.97 που είχε κάνει τον Ιούνιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με το χρόνο αυτό ο κολυμβητής του Ολυμπιακού εξασφάλισε τη δεύτερη πρόκρισή του στη διοργάνωση, μετά τα 100μ. ύπτιο, και πλέον στις 19:45 θα αγωνιστεί στον ημιτελικό με στόχο να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ και να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη.

Ταχύτερος των προκριματικών ήταν ο Ιάπωνας Τζούνια Κόγκα με 24.54, με δεύτερο τον Γάλλο κάτοχο του τίτλου Καμίλ Λακούρ (24.58).

Αντίθετα η Νόρα Δράκου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όπως θα ήθελε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης, καθώς σημείωσε χρόνο 25.22 στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο και κατετάγη 19η.

Η Πατρινή πρωταθλήτρια είχε στόχο να «κατέβει» επιτέλους τα 25 δευτερόλεπτα, ένα «φράγμα» που προσπαθεί να σπάσει από το 2012, αλλά δεν τα κατάφερε. Αν το πετύχαινε, θα έπαιρνε και την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος, δεδομένου ότι η 16άδα «έκλεισε» στο 25.04 της Γιαπωνέζας Ρικάκο Ικέε. Συνολικά, πάντως, η Δράκου είχε ακόμη μία φορά αξιόλογη παρουσία σε μία μεγάλη διοργάνωση, με συμμετοχή στα ημιτελικά των 50μ. ύπτιο και πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο, όπου έχασε οριακά την πρόκριση στη 16άδα.

Ταχύτερη των προκριματικών ήταν η Σάρα Σιέστρεμ από τη Σουηδία με 24.08, ακολουθούμενη από τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος, την Περνίλε Μπλούμε από τη Δανία, που έκανε 24.32.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter