Στόχος τεχνική συμφωνία μέχρι το Σάββατο

Στόχος τεχνική συμφωνία μέχρι το Σάββατο

Ακόμα και το Σάββατο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και η πλέον σοβαρή προοπτική να υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα την τεχνική συμφωνία που ουσιαστικά σηματοδοτεί το τέλος της 4ης αξιολόγησης. 

Ή αν όχι το τέλος, σίγουρα «μεταφράζεται» σε έναν αγώνα νομοθετικού μαραθωνίου, προκειμένου η πλειονότητα των 88 προαπαιτούμενων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου και η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση στο eurogroup του τελευταίου δεκαημέρου του ερχόμενου Ιουνίου. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, καθώς το οικονομικό επιτελείο δεν δείχνει να πτοείται από τα σενάρια περί «αποχώρησης του ΔΝΤ» ή περί «υιοθέτησης της προληπτικής πιστωτικής γραμμής» που λάνσαρε χθες με τη συνέντευξή του στην «Ναυτεμπορική» ο κ. Φραντσέσκο Ντρούντι, ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Αθήνα στο πλαίσιο των συζητήσεων για την 4η αξιολόγηση. 

Άλλωστε ο ίδιος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εφημερίδα και πέρασε στα ψιλά ήταν ότι «η απόφαση (σ.σ. της προληπτικής γραμμής) εναπόκειται πλήρως στις Ελληνικές αρχές», επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει στο eurogroup της Σόφιας ο κ. Μπενουά Κερέ, επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση πάντως, έχει πατήσει γκάζι. Ενδεικτικό είναι δε, το πρόγραμμα των θεσμών με τα μέλη της κυβέρνησης που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, την Τετάρτη:

«Το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών για αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, διαμορφώνεται ως εξής:

10.00 Ιδιωτικοποιήσεις

11.00 Ενέργεια

12.00 Επισκόπηση

15:30 Δημόσια Διοίκηση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter