Στους 128 οι νεκροί από την επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πακιστάν (Σκληρές εικόνες – Video)

Στους 128 οι νεκροί από την επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πακιστάν (Σκληρές εικόνες – Video)

Σε τουλάχιστον 128 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα ένας βομβιστής καμικάζι ενάντια σε μια προεκλογική συγκέντρωση σε πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτηση στο προπαγανδιστικό του όργανο, πρακτορείο ειδήσεων AMAQ. Δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τον ισχυρισμό αυτόν.

Ο προσωρινός υπουργός Υγείας της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, ο Φάιζ Κακάρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο απολογισμός από την επίθεση αυξήθηκε σε 128 νεκρούς και περισσότερους από 120 τραυματίες, σημειώνοντας 15 με 20 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

https://www.youtube.com/watch?v=28g0fibJGRs

Ο υψηλόβαθμος αστυνομικός Καΐμ Λασάρι είχε νωρίτερα αναφέρει ότι τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι είχαν παρευρεθεί σε μια προεκλογική συγκέντρωση στον πόλη Μαστούνγκ, στην μαστιζόμενη από βία επαρχία του Μπαλουτσιστάν

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα και συνδέεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Η επίθεση ήταν η πλέον πολύνεκρη στο Πακιστάν εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο και το τρίτο περιστατικό βίας με στόχο προεκλογική συγκέντρωση αυτή τη εβδομάδα.






Η προσωρινή κυβέρνηση λαμβάνει σκληρά μέτρα ενάντια σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Σαρίφ, που εκδιώχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον περασμένο χρόνο και καταδικάστηκε ερήμην για διαφθορά πριν από μια εβδομάδα. Ο ίδιος και η κόρη του Μαριάμ επέστρεψαν σήμερα στη χώρα και βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης πολλών ετών.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στη βόρεια πόλη Μπανού στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Ακράμ Καν Ντουράνι, συμμάχου του κόμματος του Σαρίφ από το κόμμα ΜΜΑ.

Την Τρίτη, στην πόλη Πεσαβάρ ένας βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε ενάντια σε μια προεκλογική συγκέντρωση ενάντια σε ένα πολιτικό κόμμα που εναντίωνεται στους Ταλιμπάν, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους. Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.

Ο στρατός ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να παρατάξει περισσότερους από 370.000 άνδρες για να εγγυηθεί την ασφάλεια την ημέρα των εκλογών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter