Στους 25 οι νεκροί από έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων στο Μογκαντίσου

Στους 25 οι νεκροί από έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων στο Μογκαντίσου

Τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν ισλαμιστές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου. Πριν οι ισλαμιστές εισβάλλουν ένοπλοι στο ξενοδοχείο εξερράγησαν δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες.

Το πρώτο όχημα που οδηγούσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στο ξενοδοχείο, Nasahablod Two, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το προεδρικό μέγαρο και κατόπιν μια ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, δίπλα από το πρώην κτίριο όπου στεγαζόταν το κοινοβούλιο.

«Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται σε 25, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, ανδρών ασφαλείας του ξενοδοχείου και ενοίκων. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περισσότερο. Έχουμε την υποψία ότι μερικοί άλλοι ισλαμιστές μεταμφιέστηκαν και διέφυγαν με τους ενοίκους που διασώθηκαν», δήλωσε ο αστυνομικός Μοχάμεντ Χουσεΐν.

Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο περίπου για 15 ώρες πριν οι αστυνομικές δυνάμεις καταφέρουν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων.

«Στοχοθετήσαμε υπουργούς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου. Συνεχίζουμε την επίθεση εναντίον τους εντός του κτιρίου» είπε στο Ρόιτερς ο Αμπντιασίς Άμπου Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης.

Τουλάχιστον 358 άνθρωποι σκοτώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου, τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία της χώρας. Η αλ Σεμπάμπ που συνδέεται με την αλ Κάιντα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε εκείνη την επίθεση, από την οποία 56 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter