Στους δρόμους -ξανά- κατά της πολιτικής Τραμπ

Στους δρόμους -ξανά- κατά της πολιτικής Τραμπ

“Πορεία για την αλήθεια” διοργάνωσαν δεκάδες οργανώσεις, που ζητούν δημιουργία “ανεξάρτητης επιτροπής, που θα ερευνήσει τις σχέσεις Τραμπ και Ρωσίας”

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους πολλών πόλεων των ΗΠΑ κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κι απαιτώντας να μάθουν την «αλήθεια» στην υπόθεση της φερόμενης εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Δεκάδες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών απηύθυναν κάλεσμα για μια μεγάλη «πορεία για την αλήθεια», σε περισσότερες από 150 πόλεις της χώρας. Κεντρικό σύνθημα η σύσταση μιας «ανεξάρτητης επιτροπής (που θα λειτουργεί σε συνθήκες) διαφάνειας» και θα έχει στόχο να ερευνήσει την ενδεχόμενη συμπαιγνία Ρώσων αξιωματούχων με το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ.

Το μεσημέρι τοπική ώρα, η πιο ογκώδης διαδήλωση λάμβανε χώρα στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή περίπου 3.000 ανθρώπων, επικριτών του Αμερικανού προέδρου, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο νότιο Μανχάταν φωνάζοντας: «προδότη!», «ψεύτη!», «οδηγήστε τον στην φυλακή!», μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν η φράση “Make our planet great again”, το σύνθημα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά την απόσυρση σοκ των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, την οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Τραμπ.

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζέρι Νάντλερ συμμετείχε στην κινητοποίηση της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος προειδοποίησε σε μήνυμα στο Twitter για μια «κρίση της Δημοκρατίας» στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα στην Ουάσιγκτον, περίπου 300 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο πλαίσιο της«πορείας για την αλήθεια», ενώ κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες και το Σιάτλ.

Οι διαδηλώσεις έγιναν πριν από την πολυαναμενόμενη κατάθεση την 8η Ιουνίου στη Γερουσία του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο απέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές Μαΐου. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ενδεχόμενη συμπαιγνία μεταξύ στελεχών του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter