Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Άρθρο για την υπόθεση

Στους Financial Times η έρευνα του εισαγγελέα διαφθοράς για Στουρνάρα

Στην εισαγγελική έρευνα για τον Γιάννη Στουρνάρα και τις πιθανές παραβάσεις των καθηκόντων του, μετά τις αποκαλύψεις του Documento, αναφέρονται με άρθρο τους οι Financial Times.

Αναλυτικότερα, οι Financial Times αναφέρουν την προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς που αφορά επιλεκτικές διαρροές πορισμάτων, από τον κεντρικό τραπεζίτη και που προκαλούν επιπτώσεις στις τράπεζες και στην ελληνική οικονομία.

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento γινόταν λόγο για δυσαρέσκεια προς τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα κύκλων του SSM (Single Supervisory Mechanism, Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός), δηλαδή του θεσμού που υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και εποπτεύει τις τράπεζες, καθώς ο διοικητής δεν έχει καταφέρει να «εκπέμψει» και να μεταδώσει εμπιστοσύνη για το τραπεζικό σύστημα στην αγορά. Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκονται μια σειρά "αστοχιών" που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και αφορούν σε συνειδητές επιλογές με επιπτώσεις στις τράπεζες και στην ελληνική οικονομία.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.