«Στριμωγμένος» ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Στριμωγμένος» ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Σε μια άβολη για τον ίδιο και τη ΝΔ πολιτική συγκυρία και σαφώς αινιγματικότερη από την περυσινή -, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πιο σταθερή τροχιά και ο Πρωθυπουργός του αφαιρεί ακόμη και την επενδυτική ατζέντα, στην οποία ο ίδιος ποντάρει σταθερά- ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει από το βήμα της ΔΕΘ να φορέσει το κοστούμι του «αυριανού Πρωθυπουργού».

Αυτή είναι η κύρια επιδίωξη της Πειραιώς και στη βάση αυτής ο Πρόεδρος της ΝΔ θα αναλάβει απόψε να αναπτύξει το «όραμά του για την μεταμνημονιακή Ελλάδα» , το οποίο ωστόσο περνά μέσα από υποσχέσεις παροχών (μέτρα ανακούφισης των αδυνάμων , ίσως και νέες φοροελαφρύνσεις) και θεαματικές, πλην όμως ακοστολόγητες εξαγγελίες για την Παιδεία και την Υγεία. Κι όλα αυτά μέσα από ένα ‘περισσότερο ευέλικτο’ και μικρότερο κράτος, στο οποίο εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν έχει κρύψει ότι πιστεύει.

Η συνολική οικονομική πρόταση (δημοσιονομική και οικονομική πολιτική) του Προέδρου της ΝΔ , υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι θα είναι πλήρως τεκμηριωμένη και κοστολογημένη , ωστόσο δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι «δεν υπάρχουν ισοδύναμα για την Υγεία και την Παιδεία»…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει ανοίγματα προς τη νεολαία, μέσα από σειρά εξαγγελιών για την εύρεση νέων θέσεων εργασίας, για την ενίσχυση της έρευνας και της τεχνολογίας , για την εκπαίδευση κ.λπ. και αναμένεται ότι απόψε στην ομιλία του στο Βελλίδειο θα επιμείνει σε σειρά διαρθρωτικών αλλαγών (υγεία, παιδεία, πιστωτική επέκταση, ΕΣΠΑ) , στη λειτουργία των θεσμών και κυρίως, στο μέτωπο των επενδύσεων το οποίο θα συνδέσει με την αγορά εργασίας. Στο Μοσχάτο αντιπαρέρχονται τα επενδυτικά ανοίγματα της κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προσχωρεί συγκυριακά και αποσπασματικά στην πολιτική φιλοσοφία της ΝΔ».

Οι εξαγγελίες για νέες –σταδιακές – μειώσεις φόρων αποτελούν ένα από τα ισχυρά χαρτιά της ΝΔ, τα οποία ο κ . Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα χρησιμοποιήσει και απόψε στη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο. Υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς τονίζουν με νόημα ότι το θέμα των φοροελαφρύνσεων ο Πρόεδρος της ΝΔ το έχει ‘κατοχυρώσει’ από την περυσινή παρουσία του στη ΔΕΘ , ενώ καθόλο το προηγούμενο διάστημα άφηναν να εννοηθεί ότι υπάρχει έτοιμη και νέα δέσμη ανακοινώσεων. «Το πόσο πιο πέρα θα πάει , θα κριθεί στο τέλος», υπογράμμιζαν με νόημα τις τελευταίες μέρες… Γενικότερα, σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να κρατήσει έντονες τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ ,στη βάση κυρίως της λογικής ότι το κυβερνών κόμμα στηρίζεται σε «άλλη πολιτική φιλοσοφία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter