Super Bowl: «Έμμεσο» αλλά επικριτικό μήνυμα του Πάπα προς Τραμπ στα Ισπανικά (Video)

Super Bowl: «Έμμεσο» αλλά επικριτικό μήνυμα του Πάπα προς Τραμπ στα Ισπανικά (Video)

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε για πρώτη φορά βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου, του Σούπερ Μπόουλ.

«Ας είναι το φετινό Σούπερ Μπόουλ ένδειξη ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης για ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε μεταξύ των άλλων ο ποντίφικας.

Παράλληλα, στο τηλεοπτικό αυτό μήνυμά του, ο Φραγκίσκος θέλησε να προσθέσει: «τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Σούπερ Μπόουλ είναι υψηλού συμβολισμού και αποδεικνύουν ότι μπορεί να οικοδομηθεί η κουλτούρα της συνάντησης και ο κόσμος της ειρήνης. Η συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα μας βοηθά να ξεπεράσουμε την προσωπική μας οπτική της ζωής-και με υγιή τρόπο- μας βοηθά να κατανοήσουμε την σημασία της θυσίας, του να εξελίσσεσαι με σεβασμό και πίστη στους κανόνες».

Είναι η πρώτη φορά που ένας ποντίφικας στέλνει μήνυμα για τον τελικό του «Φούτμπολ Λίγκ». Πολλοί Ιταλοί παρατηρητές, τονίζουν ότι ο Αργεντινός πάπας επέλεξε την μητρική του γλώσσα, τα ισπανικά, για να απευθυνθεί, πρώτα απ΄όλα στους ισπανόφωνους των Ηνωμένων Πολιτειών και να υπογραμμίσει ότι οι χριστιανικές αξίες της αλληλεγγύης και της υποδοχής, πρέπει να γίνονται πάντα σεβαστές. Μια έμμεση απάντηση, όπως υπογραμμίζει και η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, στις πρώτες κινήσεις και αποφάσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, άλλωστε, έχει επαναλάβει εδώ και καιρό με έμφαση ότι η πολιτική που θέλει να οικοδομεί τείχη, τον βρίσκει κάθετα αντίθετο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter