Survivor: Απαιτείται παρέμβαση της Επιτροπής Παιγνίων για τα στοιχήματα

Survivor: Απαιτείται παρέμβαση της Επιτροπής Παιγνίων για τα στοιχήματα

Για «ασύμμετρη πληροφόρηση» μίλησε στην Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Για «κρυφή πληροφόρηση» ο προεδρεύοντας Νικήτας Κακλαμάνης.

Θέμα παρέμβασης της Επιτροπής Παιγνίων τίθεται για την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού SKAI, Survivor επισήμανε στην Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση του Ν.Νικολόπουλου.

‘Οπως δήλωσε «υπάρχει θέμα με το ζήτημα του στοιχηματισμού» και έτσι «εδώ πέρα υπάρχει και μία άλλη αρχή που θα έπρεπε να παρέμβει η επιτροπή παιγνίων». Επισήμανε ότι αντικείμενο του στοιχήματος ειναι σε πραγματικό χρόνο και έτσι «υπάρχει θέμα ασύμμετρης πληροφόρησης» ενώ τίθεται και θέμα «μεταφοράς χρημάτων από το εξωτερικό». Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο προεδρεύοντας στην συνεδρίαση βουλευτής της Ν.Δ, Νικήτας Κακλαμάνης, προσθέτοτνας την φράση «η και κρυφής πληροφόρησης».

Αναφορικά με το θέμα του ελέγχου των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών από το ΕΣΡ ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι έχει παραχωρηθείς το ΕΣΡ «ψηφιακό σύστημα που επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο ο χρήστης του να κατεβάζει να κόβει και να βλέπει τα επίμαχα αποσπάσματα». Οπως είπε «το παραχωρήσαμε στο ΕΣΡ και κοστίζει 54.000 ευρώ. Ο προηγούμενος Πανόπτης κόστισε 1,5 εκατομμύριο ευρώ». Τέλος άσκησε έμμεση κριτική στο αξιακό σύστημα που πρεσβεύει η εκπομπή Survivor λέγοντας πώς με το κείμενο της Γ’ΕΛΜΕ Θεσαλλονίκης που ασκεί κριτική στην τηλεοπτική εκπομπή «δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς νοήμων πολίτης».

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στα πρόστιμα που καταλογίστηκαν από το ΕΣΡ για το θέμα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015 αναφέροντας πως «οι 3 που μειοψήφησαν για να πέσουν πρόστιμα ήταν αυτοί που προτάθηκαν από τα κόμματα που συμμαχούν με τους νταβαντζήδες».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter