Σώοι και οι 1000 μεταλλωρύχοι στη Νότιο Αφρική – Είχαν εγκλωβιστεί σε 1000 μέτρα βάθος

Σώοι και οι 1000 μεταλλωρύχοι στη Νότιο Αφρική – Είχαν εγκλωβιστεί σε 1000 μέτρα βάθος

Οι σχεδόν χίλιοι μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί στις στοές ενός χρυσωρυχείου για περίπου τριάντα ώρες στη Νότια Αφρική, εξαιτίας μιας διακοπής της ηλεκτροδότησης, βγήκαν όλοι σώοι ξανά στην επιφάνεια, γνωστοποίησε η εταιρεία για την οποία εργάζονται, η Sibanye Gold.

Πώς έγινε το ατύχημα

“Την περασμένη νύχτα σημειώθηκε μια καταιγίδα στην επαρχία του Φρι Στέιτ (στην κεντρική Νότια Αφρική) με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο ορυχείο και κατά συνέπεια δεν καταφέραμε να ανεβάσουμε στην επιφάνεια σήμερα το πρωί όσους εργάζονταν το βράδυ”, είπε ο Τζέιμς Γουέλστεντ, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Sibanye-Stillwater, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι eNCA.

ΟΙ ευθύνες

Ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι οι γεννήτριες που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να τροφοδοτήσουν με ρεύμα το ορυχείο στην περίπτωση διακοπής, δεν λειτουργούν.

Η Ομοσπονδία των συνδικάτων των μεταλλωρύχων (AMCU) κατήγγειλε “την έλλειψη σχεδίων διάσωσης στο ορυχείο” και έκανε λόγο για “ένα πολύ σοβαρό συμβάν, δεδομένου του υψηλού αριθμού” των αποκλεισμένων εργαζομένων.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνό φαινόμενο στη Νότια Αφρική. Το 2015, 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Νοτιοαφρικανικό Επιμελητήριο Ορυχείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter