Σώζοντας τα ζώα από τις εμπόλεμες περιοχές (Photos)

Σώζοντας τα ζώα από τις εμπόλεμες περιοχές (Photos)

Ο πόλεμος δεν καταστρέφει μόνον υποδομές, ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και υποδομές. Στα αφανή θύματα των πολέμων συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες ζώα αλλά και εκείνα που εγκλωβίζονται μέσα στους ζωολογικούς κήπους.

Άλλα πεθαίνουν από την πείνα, άλλα από τις αρρώστιες και άλλα από τις βόμβες και τις σφαίρες. μερικά ίσως χρησιμοποιούνται και ως “διατροφή”.

Εξαίρεση τα δύο λιοντάρια που βλέπεται. Η κεντρική φωτογραφία δείχνει τον Saeed, μπροστά, και τον Simba που διασώθηκαν από τη Συρία και το Ιράκ μετά από ενέργειες της ομάδας δικαιωμάτων των ζώων «Four Paws».

Στην φωτογραφία πάνω, τα δύο περήφανα αφρικανικά λιοντάρια προετοιμάζονται για την αναχώρησή τους από το καταφύγιο Al-Ma’wa Animal Sanctuary κοντά στο Souf της βόρειας; Ιορδανίας.

Τα δύο αφρικανικά λιοντάρια μεταφέρθηκαν σε “μόνιμο σπίτι” στη Νότια Αφρική, αφού αρχικά είχαν κάνει μια στάση στην Ιορδανία για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Saeed βρέθηκε αποστεωμένος και αφυδατωμένος. Πρόκειται για το ένα από τα συνολικά 12 ζώα που διασώθηκαν από ζωολογικό κήπο, κοντά στο Χαλέπι της Συρίας, τον περασμένο Ιούλιο.

Ήταν σε άθλια κατάσταση και τρομερά φοβισμένο όταν έφτασε στο καταφύγιο της Ιορδανίας. Από τότε όμως πήρε κιλά και συνήλθε.

Τώρα πλέον απελευθερώθηκε στις εγκαταστάσεις της Lionsrock στη Νότια Αφρική αφού εγκατέλειψε την Κυριακή την Ιορδανία μαζί με τον τετράχρονο Simba.

Ο Simba είναι το ένα από τα δύο μόνον ζώα που βρέθηκαν στο ζωολογικό κήπο της Μοσούλης, στο Ιράκ, ένα χρόνο πριν, αφού τα υπόλοιπα του ζωολογικού κήπου πέθαναν από την πείνα, τα σκότωσαν ή απλά απέδρασαν από τον ζωολογικό κήπο.

Ας σημειωθεί πάντως πως και τα δύο λιοντάρια έχουν γεννηθεί στην αιχμαλωσία και ποτέ τους δεν είχαν βρεθεί στην Αφρική.

Αρχικά τοποθετήθηκαν χωριστά από τα υπόλοιπα αλλά αντήλλαξαν βρυχηθμούς, κάτι σαν χαιρετισμούς.

Οι εγκαταστάσεις στην Νότια Αφρική φιλοξενούν συνολικά 80 λιοντάρια που έχουν ταλαιπωρηθεί στη ζωή τους. Προέρχονται από γερμανικό τσίρκο αλλά και ζωολογικούς κήπους στη Γαλλία, τη Ρουμανία, το Κονγκό και αλλού.

Πηγή: metro.co.uk

Φωτογραφίες: Associated Press












Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter