Σχολικές καθαρίστριες: Πέφτουν θύματα δικηγορικών γραφείων, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σχολικές καθαρίστριες: Πέφτουν θύματα δικηγορικών γραφείων, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Κίνδυνο να πέσουν θύματα απάτης από συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία, διατρέχουν οι σχολικές καθαρίστριες.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), έχουν εντοπιστεί «μεγάλα δικηγορικά γραφεία που «παρελαύνουν» σε όλη τη χώρα, προσεγγίζοντας συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες και πρωτοβάθμια σωματεία, με νέες «υποσχέσεις» γύρω από τη μονιμοποίηση τους, λόγω κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών. Αυτά τα δικηγορικά γραφεία, δεν διστάζουν να εισπράττουν προκαταβολές εκατοντάδες ευρώ ανά καθαρίστρια, ενώ η «ταρίφα» σε περίπτωση ακόμα και πολιτικής επίλυσης του ζητήματος είναι στα 1.000€ το άτομο».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση των οργάνων της, ώστε να μην προωθούνται, ούτε να προτείνονται– συστήνονται σε εργαζόμενες και σωματεία, τέτοιου είδους δικαστικές προσφυγές για τη δικαίωσή τους. Η ΟΙΥΕ εκτιμά ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι «πρωτίστως πολιτικό και βασική ευθύνη για την επίλυσή του έχει η πολιτεία».

Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπροσώπους αυτών των δικηγορικών γραφείων «να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο, με ψεύτικες υποσχέσεις (και «αδρά αμοιβή»), φτωχές συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες δεν έχουν στο ήλιο μοίρα».

Για τους λόγο αυτό, η ΟΙΥΕ συστήνει στις «συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες να κινούνται προσεκτικά σε ό,τι αφορά τυχόν νομικές συμβουλές ή/και νομικούς χειρισμούς, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα του παρελθόντος». Επίσης, καλεί «την Κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τους Υπουργούς των συναρμόδιων με την καθαριότητα των σχολείων Υπουργείων, να αναλάβουν άμεσα δράση για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών και να δοθεί τέλος στην πολυετή ομηρία και εκμετάλλευσή τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter