Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κινητοποίησης ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κινητοποίησης ενάντια στους πλειστηριασμούς

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της χθεσινής παρέμβασης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στις 11:00 στην Ευελπίδων καλούν συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς και πολιτικές οργανώσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα, της οποίας μέλη αρχικά προσήχθησαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν για την παρέμβαση έξω από συμβολαιογραφείο, αναφέρει:

«Η ΛΑ.Ε καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15/3 στις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Η χούντα Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα μετέτρεψε τις προσαγωγές των δύο μελών της ΛΑ.Ε, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και Αλέξανδρου Ρωμανού Αγγελή και του μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Θωμά Καρρά σε κανονικές συλλήψεις και παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο αύριο Πέμπτη 15/3 στις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων με πιθανές κατηγορίες για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, συνδικαλιστικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση να καταγγείλουν την κυβέρνηση για τον αυταρχικό της κατήφορο, απαιτώντας την αθώωση όσων υπερασπίζονται την λαϊκή περιουσία.

Καλεί όλες και όλους αύριο σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, την ώρα διεξαγωγής της δίκης (Πέμπτη 15/3 στις 11 το πρωί) στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Η Χούντα Τσίπρα – Κοντονή δεν θα περάσει.»

Στην κινητοποίηση καλεί και ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, τους δρόμους και τα συμβολαιογραφικά γραφεία, δεν τρομοκρατείται και δεν σταματά μπροστά στην αστυνομική βία, την καταστολή και τις δικαστικές διώξεις των μελών του. Πιο μαζικό και δυνατό, ενωτικό και αποφασιστικό, στα χέρια των συλλογικοτήτων και των σωματείων, θα υπερασπιστεί τη στέγη και ό,τι έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά.»

Καταγγελία και από την ΑΔΕΔΥ

Την βία σε διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τη βία που ασκήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιτέθηκαν χθες, Τετάρτη 14 Μάρτη 2018, σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που αγωνίζονταν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Η άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε διαδηλωτών, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία, παράλληλα, προχώρησε σε σύλληψη τριών διαδηλωτών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το ιδιώνυμο και με βαριές κατηγορίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, καθώς και την απόδοση ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επιθέσεων σε βάρος των διαδηλωτών.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιβεβαιώνει τη βούλησή της να υπερασπιστεί τις κατοικίες και την περιουσία των εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερα όλων των πολιτών που πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές. Δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε πολίτη που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους 3 συλληφθέντες, που δικάζονται σήμερα, Πέμπτη 15 Μάρτη, στις 11 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους

Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Να καταργηθεί το νέο ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς.”

ΕΚΑ: Απαράδεκτες οι συλλήψεις

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας από την πλευρά του “στηρίζει τον αγώνα και το κίνημα που έχει αναπτυχθεί για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και ενάντια στους πλειστηριασμούς. Θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια της κυβέρνησης να διαπράξει τρεις προσαγωγές πολιτών και να τις μετατρέψει σε συλλήψεις. Η κυβέρνηση εκτός από την υποχρέωση της προστασίας των λαϊκών κατοικιών, πρέπει να σεβαστεί και το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνονται και να κρατούνται τραυματισμένοι πολίτες, επειδή υπερασπίζονται συμπολίτες μας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει ότι ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας δεν είναι αδίκημα, είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Το ΕΚΑ στηρίζει τους τρεις συλληφθέντες και ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter