Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τους χειρισμούς στην υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Τη συγκέντρωση εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, μετά τη συγκέντρωση της Παρασκευής στα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Fos Petroleum, την Παρασκευή.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε ότι αποτελεί «πρόκληση προς το δημόσιο αίσθημα αλλά και την τεράστια οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος η μη σύλληψη και προφυλάκιση του πλοιοκτήτη και ότι επιτέλους τα αρμόδια θεσμικά όργανα της πολιτείας πρέπει έστω και με καθυστέρηση να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

»Αντί για αυτό ο θρασύτατος και προκλητικός πλοιοκτήτης έχει αφεθεί ελεύθερος και γυρίζει από κανάλι σε κανάλι και κάθε φορά παρουσιάζει διάφορα σενάρια σχετικά με την κατάσταση του πλοίου, την βύθισή του και την εκτεταμένη μόλυνση που αυτό προκάλεσε.

»Το ίδιο βαρύτατες είναι οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ε.Ν για το γεγονός ότι επιτρέπει γερασμένα, υποσυντήρητα, ανασφαλή και επικίνδυνα πλοία να ταξιδεύουν δημιουργώντας θανάσιμους κινδύνους για την ζωή και την ασφάλεια των Ναυτεργατών αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

»Ειδικότερα οι ευθύνες του Υπουργού Ε.Ν είναι τεράστιες και για το γεγονός ότι η όλη επιχείρηση οργάνωσης – σχεδιασμού και συντονισμού της αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας απέτυχε παταγωδώς με αποτέλεσμα να προκληθεί μια πρωτοφανής οικολογική θαλάσσια καταστροφή.

»Αναφορικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ουσιαστική κατάργηση της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και τον έλεγχο των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από ιδιωτικούς νηογνώμονες, επί της ουσίας στέλνεται στο πυρ το εξώτερο μια δημόσια κρατική υπηρεσία, ενισχύονται τα ιδιωτικά (εφοπλιστικά) συμφέροντα από την πρωτοβουλία αυτή και στην ουσία μέσω των νηογνωμόνων ο ουσιαστικός έλεγχος περνάει και τυπικά στα χέρια των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών.

»Είναι προφανές ότι με αυτήν την επιλογή απορρίπτονται οι πάγιες θέσεις της ΠΕΝΕΝ και ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι ανησυχίες για την ασφάλεια και την αξιοπλοΐα των πλοίων.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter