Συγκέντρωση και πορεία ένστολων στη Θεσσαλονίκη (Photos)

Συγκέντρωση και πορεία ένστολων στη Θεσσαλονίκη (Photos)

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί -εν ενεργεία και απόστρατοι- ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν ομοσπονδίες και ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Με κεντρικό σύνθημα «Ναι σε όλα εσείς – Αγώνα ελπίδας εμείς» οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της χώρας, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου ακολούθησαν ομιλίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Στις δηλώσεις τους οι ομιλητές αξίωσαν -μεταξύ άλλων- την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα προ του 2012, τη διασφάλιση των ασφαλιστικών τους ταμείων και τη διατήρηση της αυτοτέλειάς τους, όπως επίσης την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας μέσω προσλήψεων και ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής,

Ακολούθως, οι συγκεντρωθέντες συγκροτήθηκαν σε πορεία, ενώ κρατώντας πανό και μαύρα μπαλόνια κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς το ΥΜΑ-Θ. Φθάνοντας στο υπουργείο άναψαν πυρσούς και αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στο γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με τους οργανωτές, η υφυπουργός έλειπε εκείνη την ώρα από το γραφείο της και οι ίδιοι εξέφρασαν την πρόσθεσή τους να επισκεφθούν αύριο το γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ για την επίδοση του ψηφίσματος

Να σημειωθεί ότι στο σημείο όπου έγινε η συγκέντρωση των ένστολων βρέθηκε κι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος, κατά πληροφορίες, επιθεώρησε τις διμοιρίες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενώ, πριν αποχωρήσει συνομίλησε με συναδέλφους του αστυνομικούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν το Σώμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter