Συγκίνηση από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων

Συγκίνηση από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων

Την επίσημη εμφάνισή της μπροστά στο φίλαθλο κοινό, έκανε σήμερα η Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, με αντίπαλο την Εθνική Ομάδα της Αγγλίας, σε ένα διεθνές φιλικό που το πρώτο του συγκεκριμένου είδους ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Η ομάδα δημιουργήθηκε εδώ και τρία χρόνια, και ως τώρα είχε αντιπάλουςο τυπικές ή άτυπες ομάδες αρτιμελών ποδοσφαιριστών. H αναμέτρηση έγινε στο Ζηρίνειο Αθλητικό Κέντρο στις 18.30 υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς.

Ο αγώνας εντάσσεται στα πλαίσια της καμπάνιας προώθησης του αθλήματος από την UEFA με την ονομασία του project #EqualGame και έρχεται δύο εβδομάδες μετά το επιτυχημένο από όλες τις απόψεις προπονητικό camp που διεξήχθη στο Βώλακα Δράμας.

Διαιτητής του ήταν ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ με πολυετή ενασχόληση ου με το Ποδόσφαιρο Τυφλών και εμπειρία στον αθλητισμό Ατόμων με Αναπηρίες. Μαζί του (2ος διαιτητής) ήταν ο Λάζαρος Γιαγκιτζόγλου Λάζαρος, Διαιτητής Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ημαθίας, από το Πλατύ. Επισημαίνουμε, ότι όπως σε όλα τα είδη ποδοσφαίρου ΑμεΑ, οι κανονισμοί είναι της FIFA με τις όποιες προσαρμογές χρειάζονται να γίνουν ανάλογα με τον τύπο και το είδος της αναπηρίας, για να συμμετέχουν όλοι με ασφάλεια και να είναι το άθλημα ανταγωνιστικό και θεαματικό συγχρόνως.

Γενικοί κανόνες: Απαγορεύονται τα τάκλιν και οι τερματοφύλακες δεν επιτρέπεται να εξέρχονται από την περιοχή τους διότι θεωρείται πλεονέκτημα. Εκτός και εάν εκτελέσουν ελεύθερο χτύπημα και με την φόρα που έχουν βρεθούν εκτός περιοχής. Απαγορεύεται η κάθε επαφή της μπάλας με την πατερίτσα. Τα πλάγια άουτ εκτελούνται με τα πόδια και η μπάλα πρέπει να ΄΄πατάει΄΄ γραμμή. Δεν υπάρχουν οφσάιντ. Οι τερματοφύλακες επίσης δεν εκτελούν χτύπημα πέναλτι. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες και ο παίκτης που εξέρχεται, μπορεί να εισέλθει ξανά στον αγώνα όπως στο μπάσκετ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter