Συγχαρητήρια Αναστασιάδη σε Τσίπρα για την συμφωνία

Συγχαρητήρια Αναστασιάδη σε Τσίπρα για την συμφωνία

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίτευξη συμφωνίας σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα, το οποίο εκκρεμεί για πολλά χρόνια.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση παρέμβασης στο εσωτερικό της Ελλάδας, ο κ. Αναστασιάδη «υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ότι με μία τέτοια συμφωνία μπορεί να αποτραπούν οι όποιες διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο όνομα του αλυτρωτισμού, αλλά και να αποφευχθεί τυχόν ανεπιθύμητη επιρροή τρίτων χωρών, που θα μπορούσε να επιβουλεύεται τα ελληνικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε στον κ. Τσίπρα την πεποίθηση ότι αυτή η ειρηνική διευθέτηση της διαφοράς και η συνεπακόλουθη εξομάλυνση των σχέσεων «θα αποβούν προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, διότι η σχέση καλής γειτονίας θα καλλιεργήσει το έδαφος για αμοιβαία επωφελείς συναλλαγές, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα θα μπορεί γενικότερα να αναπτύξει ηγετικό ρόλο και επιρροή μέσα στον χώρο των Βαλκανίων».

Επίσης, ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε τον σεβασμό του στις ευαισθησίες και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από μερίδα του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εκείνο που θα πρέπει να επικρατήσει, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, είναι μία απόφαση για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Ελλάδας.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα εκφρασθεί και θα πάρει την τελική απόφαση μέσα από τους εκπροσώπους του στη Βουλή και ευχήθηκε το καλύτερο για την Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter