Συγχαρητήρια Γκαμπριέλ προς Παππά για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου

Συγχαρητήρια Γκαμπριέλ προς Παππά για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου

Τα συγχαρητήριά της εξέφρασε η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκαμπριέλ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά για την ψηφιακή αναβάθμιση η οποία συντελείται σε όλους τους τομείς του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και γενικότερα στην δημόσια διοίκηση της χώρας, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η επίτροπος της ΕΕ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης και γενικότερα της οικονομίας, καταφέρνει να εξοικονομήσει πόρους και να ενισχύσει την πίστη πολιτών και επιχειρηματιών στις δημόσιες υπηρεσίες. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι το κλειδί για την εμπιστοσύνη των επενδυτών και την εδραίωση της ασφάλειας, υπογράμμισε η Μ. Γκαμπριέλ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη σημερινή έναρξη της υλοποίησης του έργου των ψηφιακών υπογραφών, ορόσημο για το μέλλον με θετικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για όλους.

«Αξίζετε τα συγχαρητήριά μας» επανέλαβε προς τον υπουργό Ν. Παππά η Ευρωπαία επίτροπος, τονίζοντας ότι θα είναι στο πλευρό του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για να ενισχυθεί έτσι στην πράξη, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής.

Η υπογραφή της σύμβασης «Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών με ενσωματωμένες εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές».

«Ζήτημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης» χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς την πρόσβαση όλων των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες κατά τη σημερινή συνάντηση με την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης , όπου υπεγράφη η έναρξη υλοποίησης του έργου ψηφιακών υπογραφών στη δημόσια διοίκηση.

«Το αύριο σήμερα για όλους, είναι το μότο μας» επανέλαβε ο υπουργός που ενημέρωσε την επίτροπο για όλα τα σχέδια του υπουργείου ανάμεσα σε αυτά το μητρώο των online media και γενικότερα, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των δομών του.

Στη συνέχεια, στο υπουργείο υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιου Ράλλη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Μιχαήλ Τσαμάζ η σύμβαση έναρξης υλοποίησης του έργου «Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών με ενσωματωμένες εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση του έργου, «το οποίο δεν αγγίζει μόνο τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα» και μίλησε για την εθνική προσπάθεια ψηφιακού εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης στη χώρα.

Ο κ. Τσαμάζ από την πλευρά του αναδόχου του έργου μίλησε για τη μεγάλη σημασία του γιατί «ο ΟΤΕ αναλαμβάνει ένα έργο ορόσημο για τον δημόσιο τομέα αλλά κυρίως γιατί η πολιτεία αποδεικνύει ότι η ψηφιακή πολιτική είναι ψηλά στην ατζέντα της». Τέλος, επεσήμανε τη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας που θα επιφέρουν οι ψηφιακές υπογραφές και εξέφρασε την ευχή η ψηφιοποίηση των υπογραφών να γίνει και στα υπόλοιπα υπουργεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter