Συλλαλητήρια μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Συλλαλητήρια μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Με πορείες, το πρωί στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα στην Αθήνα, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του μουσικού από τη Χρυσή Αυγή

Με συλλαλητήρια, το πρωί στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. και πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, άρχισαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του.

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Νεαροί κουκουλοφόροι, αφότου έφτασαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό στο ύψος της οδού Τρικάλων και Μεσογείων.

Σε προσαγωγές οκτώ ατόμων προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, κάποιες από τις προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Η μεγάλη πορεία  ξεκίνησε μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, έκανε μια στάση στην αμερικανική πρεσβεία και με κεντρικά συνθήματα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «κλείστε τα γραφεία των νεοναζί σε κάθε γειτονιά», έφτασε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου υπήρχε φραγμός από διμοιρία των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα επεισόδια με νεαρούς κουκουλοφόρους.

Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων παρευρίσκόταν και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί. Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και όχι ο τρόμος και η απελπισία».

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει στις 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο, συναυλία ενημέρωσης και στήριξης για τη δίκη κατά της Χ.Α. στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με διοργάνωση από την οικογένειά του, υπό τον τίτλο «4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο – «Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;»

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία στο κάλεσμά της αναφέρει: «Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μετά από τα χτυπήματα στους μετανάστες αλιεργάτες στο Πέραμα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τη δολοφονία του Σαχζάτ Λούκμαν, τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους και πολιτικούς εκπροσώπους, τις επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους/ες, τις επιθέσεις σε καλλιτέχνες, θέατρα, μαθητές και μετανάστες/τριες, την επίθεση στο Δημοτικό σχολείο Ικονίου σε δασκάλους και γονείς, οι φασίστες συνεχίζουν τη δράση τους».

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αντιφασιστικές οργανώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή μέσω της Πολυτεχνείου και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου διαλύθηκε η πορεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter