Συλλήψεις δύο νέων που εφάρμοζαν γνωστή μέθοδο εξαπάτησης ηλικιωμένων

Συλλήψεις δύο νέων που εφάρμοζαν γνωστή μέθοδο εξαπάτησης ηλικιωμένων

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, προ ημερών στο Λαύριο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαυρεωτικής, δύο ημεδαποί, εκ των οποίων μία 24χρονη και ένας 25χρονος, την στιγμή που επιχειρούσαν να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Λαυρεωτικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, οι δράστες αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, που συστήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν τα θύματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τους έπειθαν ότι είναι γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν οικονομικές οφειλές είτε δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων από την Εφορία ή την Τράπεζα, με την προϋπόθεση καταβολής χρηματικού ποσού ως εγγύηση. Ακολούθως, τους επιβίβαζαν στο αυτοκίνητο τους και τους οδηγούσαν στις οικίες τους όπου εκεί, με τη μέθοδο της απασχόλησης, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις απάτης στο Λαύριο, στην Κερατέα, στο Μαρκόπουλο, στη Γλυφάδα, στο Λαγονήσι και στην Αργυρούπολη ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο 25χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter