Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΔΣΑ για τον Γρ. Τσιρώνη – Προσαγωγές από την αστυνομία

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΔΣΑ για τον Γρ. Τσιρώνη – Προσαγωγές από την αστυνομία

Σε έντεκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομια για την κατάληψη που έγινε το μεσημέρι στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γρηγόρη Τσιρώνη.

Αίτημά τους, μεταξύ των άλλων, ήταν η άμεση κατάργηση του κατ’ οίκον περιορισμού του Γρηγόρη Τσιρώνη.

Σε σχετική ανάρτηση στο Indymedia οι αναφέρουν:

“Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ο Δ.Σ, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας. Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα “δικαιώματα” των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών. Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των “ληστών του Διστόμου” αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.”

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε 10 ακόμα προσαγωγές για παρέμβαση που έγινε νωρίτερα στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια, όπου έκαναν διαμαρτυρία άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter