Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Αυτόνομη οδήγηση

Συμφωνία Volvo με Uber

H Volvo θα προμηθεύσει την Uber με δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα συμβατά με την αυτόνομη οδήγηση.

Η Volvo Cars, υπέγραψε μία συμφωνία με την Uber, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ride sharing, για να της διαθέσει δεκάδες χιλιάδες οχήματα, συμβατά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, μεταξύ 2019 και 2021.

Τα οχήματα βασίζονται στην σπονδυλωτή πλατφόρμα SPA - Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture), που αναπτύχθηκε από τη Volvo Cars. Η SPA είναι μια από τις πλέον προηγμένες δομές οχημάτων στον κόσμο και σήμερα χρησιμοποιείται στην κορυφαία σειρά 90 της Volvo, καθώς επίσης και στο νέο της μεσαίο premium SUV, το XC60.

Αυτή η μη αποκλειστική συμφωνία ενισχύει τη στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στη Volvo Cars και την Uber, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2016, ενώ παράλληλα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προσέγγιση των κατασκευαστών αυτοκινήτου και των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας της Silicon Valley.

«Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας μεταβάλλεται δημιουργικά από την τεχνολογία και η Volvo Cars επιλέγει να είναι ένα ενεργό τμήμα αυτής της μεταβολής", δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να αποτελούμε την πρώτη επιλογή για τον εφοδιασμό των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες ride sharing με αυτόνομη οδήγηση παγκοσμίως. Η σημερινή μας συμφωνία με την Uber είναι ένα πρωταρχικό δείγμα αυτής της στρατηγικής κατεύθυνσης.»

Οι μηχανικοί της Volvo Cars συνεργάστηκαν στενά με τους μηχανικούς της Uber για να εξελίξουν τα premium SUV XC90 που θα δοθούν στην Uber. Τα οχήματα θα ενσωματώνουν όλες τις αναγκαίες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, καθώς και τoν πυρήνα των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που χρειάζεται η Uber για να προσθέσει τη δική της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

«Η επέκταση της συνεργασίας μας με τη Volvo μάς ενθουσιάζει», δήλωσε ο Τζέφ Μίλερ, της Uber, επικεφαλής του τμήματος συνεργασιών με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. "Η νέα συμφωνία μάς βάζει στο δρόμο που οδηγεί στη μαζική παραγωγή οχημάτων αυτόνομης οδήγησης".

Παράλληλα με την προμήθεια προς την Uber αυτοκίνητων συμβατών με την αυτόνομη οδήγηση, η Volvo πρόκειται να χρησιμοποιήσει το ίδιο μοντέλο ως βάση για την ανάπτυξη της δικής της ανεξάρτητης στρατηγικής στο πεδίο των αυτόνομων αυτοκινήτων, που σύμφωνα με το σχεδιασμό της θα ολοκληρωθεί με την κυκλοφορία του πρώτου πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου της, το 2021.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.