Σύμπλευση Χρυσής Αυγής – ΝΔ για τον “αρχισφαγέα (!) Μπελογιάννη” (Video)

Σύμπλευση Χρυσής Αυγής – ΝΔ για τον “αρχισφαγέα (!) Μπελογιάννη” (Video)

Παραλήρημα και πάλι στη Βουλή από τον χρυσαυγίτη Βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο, που –ούτε λίγο, ούτε πολύ- είπε πως ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν «αρχισφαγέας»!

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Γι αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Μετά τις αντιδράσεις από τα έδρανα της αριστεράς, ο βουλευτής επέμεινε: «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

«Κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει» απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε» επέμεινε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε τέχνασμα την πρόταση προανακριτικής επιτροπής και πρόσθεσε ότι κανένα κόμμα, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τολμήσει να καταργήσουν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, «νόμο έκτρωμα» που βολεύει όλο το πολιτικό σύστημα.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «εγκληματική οργάνωση» και «καρκίνωμα της πατρίδας» το ΠΑΣΟΚ που «εισήγαγε τη μίζα και τη διαφθορά».

Το παραλήρημα, που έγινε κατά τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό την οργή της πλειονότητας των βουλευτών.

Ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε τους βουλευτές της Χ.Α ως «ταγματασφαλίτες».

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Βαρδαλής σημείωσε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν έχει το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στον Μπελογιάννη, αφού όταν εκείνος πολεμούσε, αυτοί συνεργάζονταν με τους κατακτητές και φορώντας κουκούλες έστελναν τον κόσμο στο απόσπασμα. Οι οπαδοί του Χίτλερ δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα του φασισμού».

Απίστευτη δήλωση και από βουλευτή της ΝΔ!

Ωστόσο δεν ήταν όλοι οι βουλευτές στο ίδιο μήκος κύματος αφού λίγη ώρα αργότερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας ακολούθησε τον δρόμο της Χρυσής Αυγής μιλώντας από το Βήμα κατά του Νίκου Μπελογιάννη λέγοντας ότι οι πράξεις του δεν ήταν «υπέρ της δημοκρατίας».

Ο Κ.Τασούλας ανέφερε ότι ναι μεν η εκτέλεσή του Ν.Μπελογιάννη ήταν μία σκληρή πράξη όμως πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης» να τιμάται αφού «η επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας δεν συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας». Μάλιστα η φράση αυτή προκάλεσε τα χειροκροτήματα βουλευτών της Ν.Δ, ανάμεσα στους οποίους και ο Μ.Βορίδης.

Την τοποθέτηση του Κ.Τασούλα σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας λέγοντας πως «ο βουλευτής της Ν.Δ επικύρωσε την θανατική καταδίκη και την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και χειροκροτήθηκε από την Νέα Δημοκρατία» προσθέτοντας πως «μετά από τόσες δεκαετίες δικαιώνεται το εμφυλιακό κράτος» από την αξιωματική αντιπολιτευση.

Ν.Βούτσης: Μένω έκπληκτος από την συνηγορία βουλευτών της Ν.Δ στην εκτέλεση Μπελογιάννη

Έκπληκτος από την στάση της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφορικά με το θέμα των εκδηλώσεων τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής «μένω έκπληκτος από την Ν.Δ» μιλώντας για «συνηγορία για μια εκτέλεση που έγινε κάτω από παγκόσμια κατακραυγή». Πρόσθεσε ότι κορυφαίες παγκοσμίως προσωπικότητες «είχαν ενώσει τις φωνές τους για να μην γίνει αυτή η εκτέλεση» η οποία «έγινε Κυριακή στις 4 το πρώι επειδή είχε συγκληθεί η ειδική επιτροπή χαρίτων για να δώσει χάρη» χάρη στην «εργώδη προσπάθεια των μηχανισμών του παρακράτους». ​

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Θέση για το επιθετικό παραλήρημα στη Βουλή κατά του Νίκου Μπελογιάννη πήρε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση που έστειλε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται συγκεκριμένα:  

“Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία.

Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter