Συναγερμός από το νέφος στην Τεχεράνη – Κλειστά για τρίτη μέρα τα σχολεία

Συναγερμός από το νέφος στην Τεχεράνη – Κλειστά για τρίτη μέρα τα σχολεία

Κλειστά για τρίτη ημέρα παραμένουν νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά και γυμνάσια στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, εξαιτίας της βαριάς ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ανακοίνωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Τεχεράνη, στην οποία κατοικούν πάνω από 12 εκατ. άνθρωποι, υπερβαίνει κατά τρεις φορές τα επιτρεπτά όρια. Οι δημοτικές αρχές της πόλης επέβαλαν επίσης περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ συνέστησαν στους κατοίκους να αποφεύγουν τους εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα και γήπεδα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το νέφος θα καλύπτει την πρωτεύουσα του Ιράν έως τις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα όπου θα αρχίσουν να φυσούν άνεμοι. Κλειστά επίσης παραμένουν από χθες τα σχολεία και στις πόλεις Ταμπρίζ και Ουρμιέζ εξαιτίας της επιβεβαρυμμένης ατμόσφαιρας. Τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του Ιράν κατέβαλαν αρκετές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Τεχεράνη, όπως επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, μέτρα για ασφαλέστερα καύσιμα, καθώς και αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με νέα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter