Συναντήσεις του Γιάννη Μουζάλα στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις του Γιάννη Μουζάλα στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας συναντήθηκε σήμερα, 8 Μαρτίου στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και συζήτησαν το θέμα της επιτάχυνσης του ρυθμού μετεγκατάστασης και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τέλος του 2016.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Επίτροπο για τον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξε στις κοινές τους προσπάθειες για την παράταση, για ακόμη μία χρονιά, του προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων σε επισκέπτες από την Τουρκία για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Εξάλλου συμφωνήθηκε ότι στις 16 Μαρτίου, ο κος Μουζάλας μαζί με τους κκ. Αβραμόπουλο και Αμπέλλα, Υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων της Μάλτας, χώρας που ασκεί για αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην ΕΕ, θα επισκεφθούν τη Λέσβο προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση.

Ο κ. Μουζάλας συνάντησε επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του σώματος και επικεφαλής της Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κο Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας κ. Τζάνι Πιτέλα. Συνάντηση είχε και με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Εστεμπάν Γκονζάλες Πόνς.

Ενημέρωσε τους δυο επικεφαλής των πολιτικών ομάδων για την κατάσταση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό στη χώρα μας. Εξέφρασε και σε εκείνους την αντίθεσή μας με την ιδέα της ευέλικτης αλληλεγγύης που προωθείται στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και με το νέο σχέδιο κανονισμού για το Δουβλίνο και παρουσίασε τις αντιπροτάσεις μας τις οποίες τους ζήτησε να προωθήσουν στα μέλη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Αύριο, 9 Μαρτίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα συναντηθεί και με την κα Γκάμπι Τσίμερ, Πρόεδρο της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης θα μιλήσει και θα έχει ανταλλαγή απόψεων στην Επιτροπή Δημοσίων Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους ευρωβουλευτές που χειρίζονται τα θέματα ασύλου προκειμένου να υποστηρίξει και σε εκείνους τις ελληνικές θέσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter