Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με επτά Αμερικανούς γερουσιαστές

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με επτά Αμερικανούς γερουσιαστές

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με επτά Γερουσιαστές του Αμερικανικού Κογκρέσου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή, το ονοματολογικό της πΓΔΜ και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας του πρωθυπουργού με τους γερουσιαστές του Αμερικανικού Κογκρέσου, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Aναφερόμενος στην συνάντηση, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ έκανε λόγο για τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε στην εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, ως τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου με επικεφαλής τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter με φόντο φωτογραφία από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Πάιατ γράφει: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη θερμή υποδοχή από τον Αλέξη Τσίπρα και τη συζήτηση για τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-ΗΠΑ, την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter