Συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα για το Κυπριακό

Συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα για το Κυπριακό

Συγκεκριμένες αποφάσεις για μια κοινή πολιτική στάση, τακτική και ισχυρή επιχειρηματολογία με στόχο να επιτευχθεί η λύση του κυπριακού λήφθηκαν στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη,ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο ίδιος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι στη συνάντηση κυριάρχησαν τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και προσέθεσε ότι οι δύο πλευρές αρχίζουν σήμερα εκστρατεία ενημέρωσης των εταίρων των δύο χωρών επί των θεμάτων αυτών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι βασικός πυλώνας για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, θεωρείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να απουσιάζει από μια πολυμερή διάσκεψη.

Εξ άλλου, διαβεβαίωση κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης διέψευσε τα περί αμερικανικής πρότασης για το θέμα των εγγυήσεων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ασφάλεια η οποία αντιμετωπίζεται πολύ θετικά. Στόχος, τόνισε, είναι να γίνει αποδεκτή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter