Συνάντηση Μέι-Νετανιάχου στο Λονδίνο με αιχμή τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη

Συνάντηση Μέι-Νετανιάχου στο Λονδίνο με αιχμή τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη

Ένα ακόμα σημείο διάστασης μεταξύ της βρετανίδας πρωθυπουργού και του Αμερικανού προέδρου εμφανίζεται στον ορίζοντα με τον εποικιστικό οργασμό στη Δυτική όχθη, δραστηριότητα που «ευλόγησε» ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ.

Όπως μεταδίδεται η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα έχει συνομιλίες με τον ισραηλινό ομόλογό της Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Δευτέρα στο Λονδίνο και θα παρουσιάσει τη θέση της Βρετανίας σύμφωνα με την οποία η αύξηση των εποικιστικών δραστηριοτήτων του Ισραήλ υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην ειρηνευτική διαδικασία.

Η εκπρόσωπος της Μέι είπε πως στο επίκεντρο των συνομιλιών, των πρώτων που θα έχουν οι δύο πρωθυπουργοί αφότου η Μέι ανέλαβε καθήκοντα πέρυσι, θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση του εμπορίου όταν η Βρετανία φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα συζητήσουν επίσης ένα φάσμα διεθνών θεμάτων και θεμάτων ασφαλείας, περιλαμβανομένης της σύγκρουσης στη Συρία, της πυρηνικής απειλής από το Ιράν και της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, δήλωσε η εκπρόσωπος.

“Η πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τη θέση της κυβέρνησης ότι πιστεύουμε πως η συνεχιζόμενη αύξηση της εποικιστικής δραστηριότητας υπονομεύει την εμπιστοσύνη”, είπε σήμερα στους δημοσιογράφους.

“Εκεί που εστιάζουμε τώρα είναι στο πώς να κάνουμε να λειτουργήσει μια λύση δύο κρατών με ένα Ισραήλ που είναι ασφαλές από τη τρομοκρατία και ένα παλαιστινιακό κράτος που είναι βιώσιμο και κυρίαρχο;”

Τον Δεκέμβριο, η Βρετανία ψήφισε υπέρ μιας απόφασης του ΟΗΕ που απαιτεί τον τερματισμό της κατασκευής ισραηλινών οικισμών.

“(Η Μέι) θα είναι επίσης σαφής ότι ανταλαμβανόμαστε και αναγνωρίζουμε πως οι οικισμοί δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα σε αυτή τη σύγκρουση και ότι κατανοούμε τη θέση των Ισραηλινών”, είπε ακόμη η εκπρόσωπος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter