Συνάντηση Μέρκελ με Λαγκάρντ την Τετάρτη – Έχουν συμφωνήσει στη συμμετοχή του ΔΝΤ;

Συνάντηση Μέρκελ με Λαγκάρντ την Τετάρτη – Έχουν συμφωνήσει στη συμμετοχή του ΔΝΤ;

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Βερολίνο, θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με τη γερμανική προεδρία στους G20. Η Die Welt μιλά για συμφωνία συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι από τεχνικής άποψης δεν είναι δυνατή μια απόφαση του Eurogroup, τη Δευτέρα.

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την ερχόμενη Τετάρτη, όπως γνωστοποίησε η Γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Reuters.

«Θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα στο πλαίσιο της Γερμανικής προεδρίας στους G20», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα αναφερθούν στο ελληνικό πρόβλημα. 

Σημειώνεται πάντως πως σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και της Κριστίν Λαγκάρντ για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η Die Welt επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο σημειώνει ότι αν ισχύει η πληροφορία, το ΔΝΤ «αγοράζει» για μία ακόμη φορά χρόνο για την πολιτική.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται έγινε πριν από μερικές μέρες σχετική συζήτηση μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ. Στο τηλεφώνημά τους η Λαγκάρντ υποσχέθηκε στήριξη στην καγκελάριο και τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, ενώ το αμφιλεγόμενο μεταξύ ΔΝΤ και γερμανικής κυβέρνησης θέμα της ελάφρυνσης του χρέους της Αθήνας θα έρθει ξανά στην ατζέντα των συζητήσεων το 2018, ένα χρόνο δηλαδή μετά τις γερμανικές εκλογές, λένε κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.

Θέλουμε το ΔΝΤ, λέει η εκπρόσωπος του Σόιμπλε 

«Ανέκαθεν λέγαμε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

«Ακούμε για την καλή πρόοδο στις συνομιλίες εντός των θεσμών και επίσης για πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος. «Έχουμε σύγκλιση. Αλλά δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ από τεχνικής άποψης ώστε να μπορεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια τελική απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter