Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου το απόγευμα

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου  το απόγευμα

Στις πέντε το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, όπου θα συζητηθεί και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκάι, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ σήμερα θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορα το θέμα των δύο αξιωματικών που βρίσκονται υπό κράτηση.

Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος

Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία “έντιμη σχέση πολιτική, η οποία βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο καθένας να μπορεί να έχει την πολιτική του αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας χώρος από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σ’ αυτά που μαζί συμφωνήσαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, να βγάλουμε τη χώρα από την τεράστια οικονομική κρίση και το λαό από τη φτωχοποίηση” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις του, κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμη πως “η σχέση αυτή, σε όλη αυτή τη διαδρομή, ήταν μία έντιμη και δημόσια σχέση”, επισημαίνοντας πως “ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι”.

Ο κ. Καμμένος διέψευσε επίσης δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας για συνάντησή του την περασμένη Παρασκευή με τον Αλ. Τσίπρα και τον Ν. Παππά: “Καταλαβαίνω, η αγωνία όλων αυτών που βλέπουν να συρρικνώνονται και να οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ότι θα βρουν κάποιους Πάχτες να κάνουν μηνύσεις, κάποιους πληρωμένους δημοσιογράφους να ανακαλύπτουν σενάρια που δεν υπάρχουν. Η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωράει με έντιμη δημόσια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει. Και θα φτάσει μέχρι το τέλος” υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

“Από κει και πέρα”, πρόσθεσε, “υπάρχουν θέματα τα οποία έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τις θέσεις ούτε του ενός ούτε του άλλου κόμματος. Όπως τα εθνικά θέματα, για το όνομα της Μακεδονίας είναι ξεκάθαρη η θέση των ΑΝΕΛ. Δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι η σειρά της FYROM να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές. Η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα. Βεβαίως και επιθυμούμε λύση, χωρίς την παράδοση του όρου Μακεδονία. Η αλλαγή του Συντάγματος είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε άλλη λύση”.

Αναφερόμενος στους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι “θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου οι Έλληνες όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό”. “Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ακόμη ότι πέραν των σεναρίων που γράφονται, η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά, που δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε μία τέτοια υπόθεση που έχει να κάνει με δύο Έλληνες, αξιωματικό και υπαξιωματικό, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται, χωρίς να έχουν πρόσβαση στο φυσικό τους δικαστή, κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας” σημείωσε ο κ. Καμμένος.

“Είναι ένα θέμα για το οποίο εγώ δεν κάνω δηλώσεις από τη αρχή διότι θεωρώ ότι την υπόθεση αυτή πρέπει υπεύθυνα να τη χειριστούμε, και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης από τη δική του πλευρά και το Υπουργείο Εξωτερικών από τη δική του πλευρά. Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή” είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

“Έχουμε δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, και δύο παλικάρια που ανήκουν στον Ελληνικό Στρατό. Αλλά και παράλληλα, εκείνη την ώρα που έκαναν την περιπολία τους, έκαναν και την περιπολία διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα” σημείωσε και πρόσθεσε: “Θα πρέπει να αντιληφθεί η ΕΕ ότι αυτοί οι δύο στρατιωτικοί ήταν εκείνοι που εκτελούσαν την απόφαση των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ αλλά και την απόφαση Κορυφής για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Και βεβαίως είναι παράλληλα με Έλληνες και Ευρωπαίους στρατιωτικούς και ΝΑΤΟϊκοί. Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση”.

Τέλος, για την υπόθεση Σαββίδη είπε ότι αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική είτε να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο. Ας κρατήσουμε την πολιτική στα δικά της όρια και το ποδόσφαιρο στα δικά του όρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter