Συνάντηση Τσίπρα με ελληνοαμερικανικές και αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις

Συνάντηση Τσίπρα  με ελληνοαμερικανικές και  αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις

Με στελέχη ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για στελέχη των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων ΑΗΙ και ΑΗΕΡΑ και των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων B’nai B’rith και Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations.

Η επίσκεψη των συγκεκριμένων οργανώσεων στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος της τρίτης ανά διετία κοινής περιοδείας τους σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εν γένει στην ανάπτυξη των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα κρίσιμης σημασίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και να επιβεβαιωθεί το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το Ισραήλ.

Από την πλευρά τους σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων εξέφρασαν την στήριξή τους στις ελληνικές προσπάθειες και καλωσόρισαν τις ελληνικές ενέργειες στους τομείς της οικονομίας, του προσφυγικού και της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας ενώ συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ.

Τέλος, αύριο, Τρίτη,  στην Κύπρο θα διεξαχθεί η πρώτη Τριμερή Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter